VELIKA FOTOREPORTAŽA

POGLEDAJTE STANJE BOLNICE U BLATU: “Konstrukcija i statika svega je toliko narušena, da je jedino rješenje uklanjanje 80% objekta i građenje ispočetka”

Objavljeno: 15.08.2020. zagorjeinternational

Prije svakih izbora govori se o njezinom završetku, potpisivali su se ugovori za nastavak njezine izgradnje, ali Sveučilišna bolnica u Blatu i dalje izgleda kao scena iz filma katastrofe. Prije nekoliko dana jedan Zagrepčanin prošetao se napuštenim kompleksom i fotografirao trenutačno stanje.

– Mali osvrt na nedavni tekst oko ulaganja od 500 milijuna € za ono što već desetljećima propada. Tko nije bio tamo i vidio izbliza, taj će možda i povjerovati da je obnova izvediva. Ove slike su 1/10 onog što se tamo nalazi i raspada. Ovdje ne pomaže niti duplo više novaca, znači, pričamo o milijardu €. Konstrukcija i statika svega je toliko narušena, da je jedino rješenje uklanjanje 80% objekta i građenje ispočetka. Da ne spominjem koliko je materijala pokradeno tijekom svih ovih godina. Bitno da se pored City Centra One West nalijevaju milijuni kubika betona u još jedan poslovni objekt od milijun kvadrata, dok za ovo nema niti privatnog niti državnog interesa – napisao je Zagrepčanin. Pogledajte fotografije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba