STROGI SUSJEDI: Dok se Slovenija prijeti da uskoro hoće, Srbija nas već stavila na crvenu listu, a Austrijanci izdali upozorenje za svoje državljane koji putuju u RH

Hrvatima obavezan test pri ulasku u Srbiju, no Srbima koji dolaze iz RH – ne

Objavljeno: 14.08.2020. zagorjeinternational

Stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju morat će pokazati negativan PCR, ne stariji od 48 sati, odlučio je Krizni stožer Srbije, a javljaju tamošnji mediji.

Lista zemalja

Odluka se odnosi na Sjevernu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumunjsku, rekla je za RTS epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Odlučeno je i da se ukidaju restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore. Sve mjere stupaju na snagu od sutra. PCR test nije potreban državljanima Srbije koji dolaze iz navedenih država. 

Upozorenje iz Austrije

Odluke su donesene na temelju analize epidemiološke situacije u tim zemljama, a mjere se razlikuju u ovisnosti od toga imaju li one 25 ili 10 zaraženih korona virusom na 100 tisuća. Također, Austrija je  izdala upozorenje za putovanja u Hrvatsku, koje vrijedi od ponedjeljka, 17. kolovoza, a kao razlog navodi se “epidemiološki razvoj stanja u Hrvatskoj”. Hrvatska je tako na popisu rizičnih zemalja razine 6, na kojemu se nalaze 32 zemlje, a među njima su države bivše Jugoslavije, istočnoeuropske zemlje poput Bugarske, Turske ili Rusije, te neke azijske i afričke države. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba