Susjedi donose odluke koje bi se mogle štetno odraziti na naš turizam:

Hrvatska bi se brzo mogla naći na slovenskoj crvenoj listi, rizičnom zemljom nas proglasila i Italija

Objavljeno: 13.08.2020. zagorjeinternational

Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19, izjavio je da bi se Hrvatska vrlo lako mogla naći na slovenskoj crvenoj listi zbog velikog porasta broja zaraženih osoba, javljaju slovenski mediji, a prenosi 24 sata.

Crvena lista u Sloveniji se uvodi za one zemlje u kojima se značajno pogoršala epidemiološka situacija, a za sve one koji u tu zemlju ulaze iz zemalja, koje se nalaze na crvenoj listi, obvezna je 14-dnevna karantena.

Jelko Kacin je u srijedu za 24ur rekao da bi Slovenija hrvatskim brojevima mogla dodati one infekcije koje su zabilježili u Sloveniji i koje su uvezene iz Hrvatske, a onda su ti brojevi puno veći.

– Turisti ne vjeruju hrvatskom zdravstvenom sustavu i više se vole vratiti u domovinu ako se razbole tijekom odmora. Treba naglasiti da se veliki postotak Slovenaca ponaša izuzetno odgovorno čak i na odmoru – izjavio je glasnogovornik vlade. Ipak, zabrinut je zbog informacija koji stižu iz Hrvatske posljednjih dana.

– Ono što me žalosti jest činjenica da će Hrvatska promijeniti zakon o zaraznim bolestima, ali tek nakon 20. kolovoza. Sezona godišnjih odmora bit će gotova prije nego se mjere počnu stvarno provoditi – rekao je Kacin.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza sinoć pak je potpisao odluku prema kojoj sve osobe koje ulaze u Italiju, a prethodno su boravile u Hrvatskoj, Grčkoj, Malti ili Španjolskoj moraju na testiranje za koronavirus, piše Novi list.

Odluka se odnosi na sve one koji su tijekom prethodnih 14 dana boravili ili putovali kroz gore navedene zemlje. Oni moraju dokazati da su unatrag 72 sata podvrgnuti molekularnom ili antigenskom testu na koronavirus putem brisa te da je rezultat testa bio negativan.

Ako nemaju rezultate takvog testa, moraju se obvezati da će se unutar 48 sati od ulaska u Italiju testirati na koronavirus, javlja Corriere della Sera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba