U tijeku su više od 1,3 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji klizišta u Donjoj Selnici

Zatvorena cesta Zlatar – Budinščina, evo koji su obilazni pravci

Objavljeno: 11.08.2020. zagorjeinternational

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na županijskoj cesti u Donjoj Selnici, na području grada Zlatara. Izvođač radova je poduzeće “Završni radovi Krešo d.o.o.” iz Krapinskih Toplica, vrijednost investicije je 1,380.651 kuna, a provodi se iz zajedničkog programa sanacije Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije i Hrvatskih voda.

Stvara probleme

– Ovo je jedno od klizišta koje godinama stvara problem po pitanju sigurnosti prometa, jer se teren ne može stabilizirati na adekvatan način koji bi zadovoljavao sigurnije kretanje. Prvo će se rješavati problem oborinske odvodnje i podzemnih voda, a potom stabilizirati sama prometnica, izraditi potporne konstrukcije i novi propust – objasnio je ravnatelj ŽUC-a KZŽ, Stjepan Sirovec prilikom obilaska gradilišta početkom srpnja, kada se izvođač uvodio u posao.

Važnost ceste

Cesta je važna jer je poveznica s općinom Budinščina, a jedna je od najlošijih na području županije. Dok traju radovi, cesta Zlatar – Gornja Batina – Belec – Budinščina bit će zatvorena za promet, do 31. kolovoza. Obilazni pravac je Završje Belečko – Petruševec – Vižanovec – Prepuštovec – Sveti Križ – Pažurovec i obratno. U Zlataru se sanira još jedno klizište, ono u ulici Anke Horvat, koja vodi prema Domu zdravlja. Radovi idu planiranom dinamikom, a sanaciju na ovom klizištu zajednički financiraju Hrvatske vode i Grad Zlatar. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba