NAKON PET MJESECI: Kada ćemo ponovno moći u kino? HZJZ i CineStar otkrili da već idući tjedan!

“Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni – zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih je prioritet”

Objavljeno: 11.08.2020. zagorjeinternational

Nakon pet mjeseci otvaraju se multipleks kina koja su bila zatvorena zbog epidemije koronavirusa. Dok su se manja kina otvorila u posljednjih nekoliko mjeseci, multipleksi su ostali zatvoreni. No, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio preporuke za rad multipleks kina u trgovačkim centrima, a iz CineStara su odmah objavili da se njihova kina otvaraju u četvrtak, 20. kolovoza.

Higijenski standardi

– Želimo se zahvaliti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH na potpori i razumijevanju za cijelog trajanja ove krize. Vrijeme od zatvaranja do ponovnog otvaranja kina iskoristili smo za planiranje i provođenje svih potrebnih mjera usmjerenih na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina. Pripremili smo kino dvorane za novi prijem posjetitelja, proveli smo dezinfekciju, uspostavili nove higijenske standarde i njihovo održavanje te upoznali zaposlenike sa zaštitnim procedurama i postupcima, tako da otvaranje dočekujemo posve spremni. Svi smo željni zabave, ali moramo ostati odgovorni, zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i naših zaposlenih nam je prioritet – izjavila je povodom otvorenja Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz – CineStara.

HZJZ preporučuje da se na vidljiva mjesta na ulazu postave obavijesti o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti, a važno je i izbjegavati rukama dirati lice.

Na ulazu u prostor i unutrašnjosti je potrebno na dostupnim mjestima postaviti sredstva za dezinfekciju ruku i obavijest je da je ona obavezna. Što se tiče osoblja kina, oni svakog dana prije dolaska na posao moraju mjeriti temperaturu i ako je ona veća od 37,2 Celzijeva stupnja, ne smiju dolaziti na posao. Preporuka je i da posjetitelji prije dolaska u kino mjere temperaturu. HZJZ ističe da je projekcija filmova moguća samo u dvorana koje mogu zadovoljiti uvjete poput održavanja fizičke udaljenosti. Također, mora se ograničiti i broj ljudi koji istovremeno mogu biti u dvorani, a taj broj određuje organizator sukladno veličini prostora i vrsti događaja.

Držanje udaljenosti

– U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjima sudionika zatražit će odobrenje od ministarstva nadležnog za kulturu, a koje će po potrebi konzultirati Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Sva događanja, kao i planirani broj sudionika, ovisit će o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji – stoji u preporukama HZJZ-a.Preporučuje se udaljenost među posjetiteljima od najmanje metar i pol između svakog sjedećeg mjesta, ali i kod ulaska, kretanja i izlaska. Izlazak posjetitelja treba se organizirati tako da izlaze jedan po jedan, a najprije izlaze oni koji su najbliže vratima. Organizatori moraju voditi evidenciju posjetitelja, a potiče se prodaja ulaznice preko interneta kako bi se izbjegao fizički kontakt.  (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba