I ove godine "Ljetna geološka škola" Muzeja krapinskih neandertalaca

UČENJE I ZABAVA: Prijavite svoje mališane na zanimljive geološke i paleontološke radionice

Objavljeno: 09.08.2020. JJ

Muzej krapinskih neandertalaca i ove godine od 24. do 28. kolovoza organizira “Ljetnu geološku školu”. Svakog dana od 10 do 12 sati na otvorenom prostoru pored Muzeja održavat će se geološke i paleontološke radionice namijenjene djeci predškolske dobi i osnovnih škola. Cilj programa je da se djeca na zanimljiv i zabavan način upoznaju s osnovama geologije i paleontologije, svijetom fosila, geološkom prošlošću Zemlje te životom krapinskog pračovjeka.

Rad na terenu

Uz obilazak stalnog postava Muzeja i Nalazišta Hušnjakovo, gdje se odvijaju igre u kojima se djeca uživljavaju u ulogu krapinskog pračovjeka, organiziraju se kreativne likovne radionice i modeliranje u glini, rješavaju se radni listići i slagalice, proučavaju se fosili i minerali, a osobito zanimljiv dio programa je rad na terenu, gdje sudionici pomoću geološke opreme i alata istražuju stijene te pronalaze fosile. Zanimljivo petodnevno istraživanje, učenje i druženje završava dodjelom diploma.

Epidemiološke mjere

Cijena po sudioniku je 30 kuna po danu ili 150 kuna za svih pet dana. Za sudjelovanje u programu potrebna je najava na broj telefona 049/371 – 491 ili mailom na [email protected] Zbog epidemije koronavirusa, broj polaznika ograničen je na 20, a slučaju kiše, program se otkazuje. Program će se održavati uz pridržavanje epidemioloških mjera (vođenje evidencije sudionika, održavanje aktivnosti na otvorenom, dezinfekcija ruku, nošenje maski u zatvorenom, osigurana sjedeća mjesta na udaljenosti od 1,5 metar).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter