Grad Krapina i ove godine sufinancira nabavu radnih bilježnica osnovnoškolcima, koje će na jesen dočekati i obnovljene školske zgrade

OŠ “Ljudevit Gaj” dobiva novu drvenu stolariju, a OŠ Augusta Cesarca kompletno novo krovište

Objavljeno: 08.08.2020. AB

Grad Krapina i ove će godine u 50-postotnom sufinancirati nabavu radnih bilježnica za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole, dok će drugu polovicu sufinancirati Krapinsko – zagorska županija.
– Što se tiče drugih ulaganja u školstvo i školske objekte, Ministarstvo kulture će s 200 tisuća kuna sufinancirati zamjenu preostalog dijela stolarije na Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj”, a ostatak će osigurati Grad Krapina. Time će se završiti zamjena stolarije na kompletnoj školskoj zgradi, uz napomenu kako je to zgrada pod zaštitom, pa se mora postavljati drvena stolarija – kazao nam je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Dodao je i da je potpisan je ugovor s izvođačem, tvrtkom MI Hršak iz Krapine, za zamjenu krovišta na Osnovnoj školi Augusta Cesarca. Već je izvršeno uvođenje u posao te se očekuje da će u drugoj polovici kolovoza krenuti radovi.
– Kompletno krovište će se zamijeniti, a maknut će se i kompletna drvena potkonstrukcija, koja će se zamijeniti novom željeznom. Radovi su vrijedni oko dva milijuna kuna s PDV-om, od čega 80 posto financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će preostalih 20 posto sufinancirati Grad Krapina – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba