Službenici Postaje prometne policije Krapina u akciji:

Za vožnju pod utjecajem THC-a 21-godišnjaka čeka kazna od 10.000, a Hrvat i Slovenka koji su se utrkivali vozeći 200 km/h platit će po 2000 kuna

Objavljeno: 07.08.2020. AB

Kako bi stanje u prometu na području Policijske uprave krapinsko-zagorske bilo što povoljnije, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina provode mnogobrojne preventivne-represivne aktivnosti. Tako su u noći s četvrtka na petak, oko 00.50 sati, u Pavlovcu Zabočkom tijekom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu, kojim je kod 21-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ”THC”, zbog čega je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 282. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što je predviđena novčana kazna od 10.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ”B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U srijedu pak su policajci oko 13 sati, na autocesti A2 u visini Zaboka, uočili dva vozila koja su vozila jedno pored drugog velikom brzinom. Presretačem im je izmjerena brzina kretanja od 200 km/h, na dijelu kolnika gdje je ograničena na 130 km/h. Vozilima su upravljali 53-godišnji hrvatski državljanin i 24-godišnja slovenska državljanka. Brzina kretanja vozila je umanjena za sigurnosnu razliku od 10 posto te je tako iznosila 180 km/h, a za takve prekršaje, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, predviđena je novčana kazna od 2000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter