Srpski predsjednik Aleksandar Vučić o odlasku potpredsjednika Vlade RH iz redova SDSS-a Borisa Miloševića na proslavu Oluje

“Za mene je Oluja najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata u Europi. Da slavim? Ne pada mi na pamet”

Objavljeno: 07.08.2020. admin

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je na današnjem obraćanju medijima na pitanje o odlasku potpredsjednika Vlade RH iz redova SDSS-a Borisa Miloševića na proslavu Oluje rekao da je to bila njihova odluka ”slaviti”, a ne ”tugovati”, piše Jutarnji list.

Po pitanju proslave Oluje rekao je da nema ništa protiv toga da je Milošević odlučio proslaviti Oluju. Ali Srbija se neće uvlačiti u priču.

– Što se tiče Oluje, trudio sam se da nijednom riječju nikad loše o onima koji su izabrali da odu na proslavu Oluje. Imali smo skup žalosti koji smo mi organizirali, a oni odlučuju da prisustvuju Danu pobjede. Za mene je Oluja najveće etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata u Europi. Recite mi neko veće čišćenje na tlu Europe. Ja znam u Aziji neko veće etničko čišćenje, ne u Europi. Što smo dobili? Da Srbi nisu jedinstveni i da jedan dio javnosti misli da vidi: ”Kako su ovo dobri Srbi koji kažu da Oluja nije bila etničko čišćenje? (…) Da slavim? Ne pada mi na pamet – kazao je Vučić.

Tvrdi da se Srbi u Hrvatskoj boje napada.

– Kada sam bio u posjeti Hrvatskoj, Grabar – Kitarović je bila pristojna. Ali posjetio sam jednu srpsku familiju i ljudi su počeli govoriti normalno tek kad su se spustile rolete, kazao je između ostalog.

Čitavo obraćanje Aleksandra Vučića medijima pogledajte ovdje:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba