UMJESTO SLAVLJA, GOLEMA TUGA: Rajko Dujmić na današnji bi dan proslavio svoj 66. rođendan

Legendarni glazbenik bit će pokopan u Aleji velikana, a kolege će se od njega oprostiti na poseban način

Objavljeno: 07.08.2020. JJ

Rajko Dujmić na današnji bi dan proslavio svoj 66. rođendan. Legendarni hrvatski glazbenik preminuo je u utorak, 4. kolovoza, od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila tjedan dana prije, kada je, vozeći se oko svojim VW Tiguanom, u mjestu Stari Laz na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad automobilom i sletio u provaliju. Tada je hitno prevezen u bolnicu s teškim ozljedama glave, zbog kojih je bio u komi, priključen na respirator u Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku.

Životno djelo

Dujmić će biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb. Idućeg tjedna bit će kremiran na zagrebačkom krematoriju, a kolege glazbenici na poseban će se način oprostiti od njega, komemoracijom ili koncertom koji će se održati u rujnu.
Rajko Dujmić najpoznatiji je kao vođa pop sastava Novi fosili, a dobio je i Porina za životno djelo. U Zagrebu je završio srednju glazbenu školu na smjeru violina te je potom apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klan i Zlatni akordi.

Dijamantna naklada

Njegova prva autorska pjesma izvedena je na Boom festivalu u Ljubljani. Većinu svoje karijere Dujmić je proveo u Novim fosilima, čija je najprodavanija ploča “Budi uvijek blizu”, objavljena 1981. godine, bila prodana blizu 500 tisuća primjeraka, čime je dostigla dijamantnu nakladu. Na tom albumu su neki od najvećih hitova Dujmića i Fosila, poput “Plava košulja”, “Tonka” i “Ključ je ispod otirača”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba