Suradnja PU krapinsko - zagorske i lokalne zajednice

Znakovi “Zaustavimo provale u automobile” postavljeni na dva mjesta na području općine Stubičke Toplice

Objavljeno: 06.08.2020. JJ

Policijska uprava krapinsko – zagorska u sklopu preventivne aktivnosti “Za sigurnost vaše imovine” nastavlja suradnju s lokalnom zajednicom. U sklopu provođenja aktivnosti na prevenciji provala u automobile, u suradnji Policijske uprave krapinsko – zagorske, Policijske postaje Donja Stubica i Općine Stubičke Toplice, izrađen je znak “Zaustavimo provale u automobile – Zajedno za sigurnost vaše imovine”. Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu i sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne postanu žrtve takvih provala.

Šume i parkovi

Postavljena su dva znaka na parkiralištima u mjestu Pila, jedan kod kućice čuvara Parka prirode Medvednica, a drugi znak na asfaltiranom parkiralištu – “Parku vozača”. Postavljanju znakova prisustvovali su načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske Željko Lež.
Policijska uprava krapinsko-zagorska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u osobna vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.
Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šuma, parkova, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to najčešće u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Bočno staklo

Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu predmeti koji su ostavljeni na vidljivom mjestu koje lopov iz prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila, nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.
U sklopu preventivne aktivnosti “Za sigurnost vaše imovine”, Policijska uprava krapinska – zagorska nastavlja suradnju i s drugim gradovima i općinama na području KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba