Radovi na željezničko – cestovnom prijelazu i prilazu naselju Dolac kod Hušnjakova privode se kraju

“Prijelaz o kojem se počelo govoriti još prije 15-ak godina, bit će završen do sredine kolovoza, a ubrzo potom i pušten u promet”

Objavljeno: 04.08.2020. AB

Radovi na željezničko – cestovnom prijelazu i prilazu naselju Dolac kod Hušnjakova privode se kraju, a očekuje se da bi trebali završiti sredinom kolovoza. Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović rekao nam je kako još treba urediti samu cestu, prilaz prijelazu i pristupne ceste. – Nakon toga slijedi interni tehnički pregled Hrvatskih željeznica, a potom i redoviti tehnički pregled za dobivanje uporabne dozvole, tako da će sam taj prilaz o kojem se počelo govoriti još prije 15-ak godina, uskoro biti završen – kazao je Gregurović.
Ukupna vrijednost projekta je 2.461.000 kuna, od čega se na osiguranje i opremu željezničko – cestovnog prijelaza odnosi 2.148.000 kuna. Taj dio sa 75 posto financira HŽ Infrastruktura, a preostalih 25 posto Grad Krapina. Građevinske radove na prilaznoj cesti, odvodnji i rasvjeti također financira Grad Krapina.
– Što se tiče postojećeg prijelaza, tamo će se također postaviti labirint te će ta cesta postati pješačka zona – zaključio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba