U Varaždinu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

NATALIJA MARTINČEVIĆ: Posebno se danas prisjećamo branitelja naše 7. gardijske brigade “Pume”, koji su dali izniman doprinos u “Oluji”

Objavljeno: 04.08.2020. admin

Svečanim polaganjem vijenaca i svijeća, u Varaždinu je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja koji se slavi  5. kolovoza. Izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina položila su vijenac i zapalila svijeću kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Varaždinu.

Županijsko izaslanstvo

U županijskom izaslanstvu bili su saborska zastupnica i savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac, dok je u izaslanstvu Grada Varaždina bio zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar. Uz izaslanstva Županije i Grada, vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije te članovi braniteljskih udruga s područja županije.

Najvažniji datum
 

– Ovo je najvažniji datum hrvatske povijesti, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. S posebnim ponosom sjećamo se svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a s posebnim ponosom prisjećamo se branitelja naše 7. gardijske brigade “Pume” koji su dali izniman doprinos u vojno-redarstvenoj akciji Oluja, ali i neizmjeran doprinos u cijelom Domovinskom ratu – naglasila je saborska zastupnica Martinčević.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio velečasni Ivica Horvat, policijski kapelan na varaždinskom i međimurskom području. (lb)

Najnovije po kategorijama

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

ČETIRI MUŠKETIRA I JEDNA HARMONIKAŠICA: Grupa Akord iz Petrovskog, zahvaljujući svojoj članici Lani Hušnjak (17), privlači pažnju gdje god se pojavi, a posebno pozitivne reakcije dobivaju na - momačkim večerima

“Dečki mi šalju poruke, ali se tek ohrabre drugi dan, kad više nisam okružena svojim zaštitnički nastrojenim momcima”

Objavljeno: 18.10.2020. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter