LAŽNO POZITIVAN NALAZ: Iz OB Zabok ističu kako ipak nije zaražen korisnik Doma Lobor-grad koji je kod njih bio na operaciji kuka

“Dodatna testiranja pokazala su da je negativan na COVID, pa je na posao vraćeno svih 27 djelatnika koji su zbog toga bili u samoizolaciji”

Objavljeno: 04.08.2020. JJ

Iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana obratili su se priopćenjem u kojem ističu kako je nalaz testiranja operiranog štićenika Doma za odrasle osobe Lobor-grad bio lažno pozitivan, odnosno, da osoba nije zaražena virusom SARS CoV-2.
Podsjetimo, od Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije u subotu smo dobili informaciju da je COVID pozitivan korisnik doma, nakon čega smo kontaktirali ravnateljicu doma Darinku Sviben, koja nam je rekla da je pacijent bio negativan prilikom odlaska iz doma na operaciju u OB Zabok, a testiranje nakon operacije i prije povratka u dom, pokazalo je da je zaražen.

Priopćenje OB Zabok prenosimo u cijelosti:

Muškarac (1954. godište), štićenik Doma Lobor-grad, primljen je u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana dana 27. srpnja 2020. godine radi operacije kuka. Prema protokolu, prije samog operativnog zahvata testiran je na virus SARS CoV-2 i taj nalaz je bio negativan. Nakon operacije, prema protokolu prije otpusta u socijalnu ustanovu, pacijentu je ponovno uzet bris no, ovog puta test na virus SARS CoV-2 je bio pozitivan.
Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana odmah je obavijestila epidemiološku službu i u samoizolaciju poslala sve osobe koje su s pacijentom bile u kontaktu – pet liječnika, dvadeset i jednu medicinsku sestru te jednog inženjera radiologije. Epidemiološki izvod i dodatna testiranja pokazala su da je riječ o lažno pozitivnom nalazu, odnosno, da operirani pacijent nije zaražen virusom SARS CoV-2. Odmah po potvrdi, obavijestili smo sve djelatnike koji su bili u samoizolaciji da se mogu vratiti na posao, već prema unaprijed utvrđenom rasporedu rada.
Trenutno nitko od zaposlenika Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana nije zaražen virusom SARS CoV-2, niti mu je izrečena mjera samoizolacije. Svi pacijenti koji dođu u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana i dalje su trijažirani na ulazu i sukladno tome može im se ograničiti ulaz u bolnicu. Svi pacijenti dužni su nositi zaštitnu masku i pridržavati se socijalne distance od dva metra. Molimo sve za suradnju s našim zdravstvenim djelatnicima.
Nastavlja se potpuna zabrana posjeta hospitaliziranim pacijentima. Za vrijeme trajanja epidemije, uvedene se isključivo telefonske informacije o pacijentima, radnim danom od 14 do 15 sati. Osobne stvari hospitaliziranim pacijentima može donijeti isključivo jedan član obitelji, koje od 14 do 16 sati predaje trijažnoj sestri na ulazu u bolnicu. Sve navedene mjere donesene su s ciljem sprečavanja širenja zaraze te zaštite zdravlja najugroženijih pacijenata.
Ovim putem ujedno apeliram na ravnateljice i ravnatelje domova za starije i nemoćne osobe i domova za odrasle osobe na području Krapinsko – zagorske županije da nastave biti odgovorni, kao i dosad. Nemojte slijediti primjer vaše kolegice koja je ishitrenim, nepromišljenim i činjenicama nepotkrijepljenim izjavama o proboju koronavirusa u OB Zabok i bolnicu hrvatskih veterana obmanula javnost i proširila paniku među žiteljima Krapinsko – zagorske županije,
stoji u priopćenju koje potpisuje ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba