U tijeku je javna rasprava vezano uz izgradnju lijevog kolnika autoceste Zagreb - Macelj, na dionici Krapina - Macelj

“Do kraja godine trebale bi se ishoditi potrebne dozvole, a sljedeće godine krenuti u realizaciju projekta”

Objavljeno: 04.08.2020. zagorjeinternational

Od 7. srpnja do 6. kolovoza otvorena je javna rasprava vezano uz Studiju utjecaja na okoliš izgradnje punog profila Autoceste Zagreb – Macelj, na dionici Krapina – Macelj.
Predmet Studije i ishođenja potrebnih dozvola je izgradnja lijevog kolnika autoceste, čime će se omogućiti povećanje razine usluge na autocesti u pogledu veće propusne moći vozila i sigurnosti odvijanja prometa, a s time i moguće rasterećenje prometa na paralelnim lokalnim prometnicama.

Duljina trase

Duljina nove trase autoceste iznosi 4,18 kilometara, od čega svega jedan kilometar ide po terenu, a sve ostalo su tuneli i vijadukti. Trasa obuhvaća tunel Sveta Tri Kralja (1740 metara), tunel Brezovica (617 metara), vijadukt Šum (175 metara), vijadukt Puhi (237 metara) i vijadukt Ravninščica (387 metara).
Zemljište potrebno za izgradnju nove trase autoceste otkupljeno je već prilikom realizacije osnovnog projekta, tako da neće biti dodatnih otkupa zemljišta ili objekata, pa sukladno tome niti rušenja objekata. Prema ocjeni investitora, do kraja godine bi se trebale ishoditi potrebne dozvole, a onda, ovisno o odluci nadležnog Ministarstva, sljedeće godine krenuti u realizaciju projekta.

Eventualne primjedbe

Iz Općine Đurmanec pozivaju zainteresirane mještane da iskoriste vrijeme trajanja javne rasprave te da do 6. kolovoza izvrše uvid u sažetak projekta i daju svoja mišljenja i eventualne primjedbe. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba