Kriterijima udovoljava deset prijava raspoređenih u četiri kategorije

Dajte svoj glas za naj volontera/volonterku i volontersku akciju godine

Objavljeno: 03.08.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija, u suradnji s Volonterskim centrom “VolontirAJMO”, objavila je 4. lipnja Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Županijskog priznanja “Volonter/ka godine” i “Volonterska akcija godine” za 2019. godinu.
Županijsko priznanje dodjeljuje se u četiri kategorije: “Volonter/ka godine – Mladi 15 – 30 godina”, “Volonter/ka godine – Odrasli 31+ godina”, “Volonter/ka godine koji imaju prebivalište izvan Krapinsko – zagorske županije i stariji su od 15 godina” te “Volonterska akcija godine”. Na ovaj Javni poziv pristiglo je ukupno 11 prijava.
Propisanim uvjetima iz Javnog poziva udovoljava 10 pristiglih prijava, i to četiri prijave u kategoriji “Mladi”, jedna prijava u kategoriji “Odrasli”, jedna prijava u kategoriji “Volonteri koji imaju prebivalište izvan KZŽ” i četiri prijave u kategoriji “Volonterska akcija godine”. Tih deset prijava upućeno je u drugi uži krug izbora, u kojem građani elektronskim putem glasaju za kandidata/kandidatkinju, odnosno, volontersku akciju po svom izboru.

Predloženi kandidati

U kategoriji mladih natječe se Darija Ladišić, koju je predložila Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta, a iskustvo je stekla volontirajući u Gradu Oroslavju, Hrvatskom Crvenom križu, Gradskom društvu Crvenog križa Donja Stubica, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Donjoj Bistri, Udruzi “Sunce” i Centru “Ritam s konjem”. Tu je i Franjo Dunaj, kojeg je predložila Udruga distrofičara Krapina, a kojoj je pomagao u organizaciji i realizaciji aktivnosti na sajmovima i drugim manifestacijama, zatim Ana Broz, koju je predložila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, zbog izdvajanja velikog dijela svog slobodnog vremena volontiranjem u Udruzi, odnosno, zbog direktnog rada s korisnicima/članovima kroz pružanje individualne pomoći u kreativnom izražavanju na raznim radionicama. Matiju Horvata predložili su Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, a sudjelovao je u raznim akcijama poput animiranja prilikom dobrovoljnog darivanja krvi, pomoći u provedbi i organizaciji darivatelja krvi, prevenciji pretilosti te zdravstveno – preventivnim aktivnostima.
U kategoriji odraslih starijih od 31 godine, GDCK Zabok je predložio Jasenku Hranić koja, između ostaloga, od početka 2019. godine jednom mjesečno u prostorijama GDCK-a besplatno uređuje frizure starijim i nemoćnim osobama te obilazi teže pokretne osobe u njihovim domovima. U kategoriji “Volonter s prebivalištem izvan Krapinsko – zagorske županije”, Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja predložila je Merimu Krivdić, volonterku Centra “Ritam s konjem”, koja od 2018. godine vikendom dolazi volontirati iz Siska u Stubičke Toplice.

Udruga distrofičara

Za “Volontersku akciju godine” natječu se “Lampioni betlehemskog svjetla i božićnih želja” u organizaciji Udruge distrofičara Krapina, “Zelene i bijele boje, to je selo moje” u organizaciji Udruge Petrože – Krušljevo selo, “Veseli zid” u organizaciji Odgojnog doma Bedekovčina te “5. MathFest Krapinsko – zagorske županije” u organizaciji Udruge MathKaj iz Krapinskih Toplica.
Svi zainteresirani svoj glas za naj volontera/volonterku i volontersku akciju godine mogu dati putem internetske stranice Krapinsko – zagorske županije, gdje možete i pobliže upoznati kandidate. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba