Velika čast za mladu zagorsku sopranisticu

Barbara Suhodolčan će otpjevati himnu na središnjem obilježavanju 25. obljetnice “Oluje”

Objavljeno: 03.08.2020. zagorjeinternational

Hrvatsku himnu na središnjem obilježavanju 25. obljetnice Vojno – redarstvene operacije “Oluja”, koja će se održati 4. i 5. kolovoza u Kninu, izvest će zagorska sopranistica Barbara Suhodolčan.
Program počinje u utorak u 19 sati, a od 20 sati održat će se prijem ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi. U srijedu u 9.39 sati predviđa se prijavak predsjedniku Republike, a od 9.43 sati svečanost na tvrđavi, kada će se obilježiti ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin. Tada će se i podići zastava uz intonaciju himne koju će izvesti Barbara Suhodolčan. Slijedi čitanje imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, potom minuta šutnje i prelet dva zrakoplova MiG.
Zajednički vijenac kod Spomenika hrvatske pobjede položit će general Ante Gotovina, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predsjednik RH Zoran Milanović. Istim redoslijedom navedeni će se obratiti okupljenima nakon polaganja 25 crvenih ruža kod Spomenika, među kojima će ih položiti i 15-ero djece poginulih i nestalih branitelja. Slijedi prigodni program akrobatske skupine Krila Oluje te potom sveta misa. Za 20 sati planiran je svečani koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i Klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice pod ravnanjem maestra Tonća Ćićerića i uz soliste Barbaru Suhodolčan i Marka Pecotića. Koncert će se održati bez publike zbog epidemije koronavirusa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba