Danas tri nova slučaja zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

COVID pozitivno dijete, kao i majka već otprije zaraženog djeteta koja je s njime smještena u OB Varaždin

Objavljeno: 01.08.2020. JJ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registrirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o mlađoj ženskoj osobi, bez simptoma, majci prethodno zaražene malodobne osobe, a koja je s djetetom smještena u Opću bolnicu u Varaždinu.

Blagi simptomi

Kod druge osobe radi se o malodobnom djetetu s blagim simptomima, a čiji roditelji su prethodno već registrirani kao pozitivni. Treća osoba je muška osoba starije životne dobi, koja je bila u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitalizirana.
U Varaždinskoj županiji je trenutno 10 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su četiri osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to dvije na bolničkom liječenju, a dvije na promatranju. Šest osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

65 slučajeva

Od početka pojave koronavirusa u toj je županiji evidentirano 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

– S obzirom na to da su nam novi pozitivni slučajevi iz samoizolacije i poznatih izvora zaraze, i dalje nam je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, unatoč rastućem broju. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba – kažu iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba