U srijedu se pojavila neslužbena informacija da Jako Andabak priprema prodaju svog turističkog portfelja

“Nemamo saznanja o nekom događaju o kojem bismo bili dužni izvijestiti investicijsku javnost. Što se tiče projekta Stubaki, o svemu ćete biti pravodobno obaviješteni”

Objavljeno: 31.07.2020. Alen Brodar

Tjednik Lider u srijedu je objavio informaciju da dugogodišnji hotelijer Jako Andabak priprema prodaju svog turističkog portfelja, Bluesun hotele od kojih većina posluje pod objedinjenim imenom Sunce Hoteli. Navode da iz neslužbenih izvora doznaju da su  pregovori s jednom tvrtkom iz Singapura početkom godine došli do vrlo ozbiljne faze, a onda se dogodila kriza. Andabak za tu transakciju traži navodno 150 milijuna eura.

Provjerili smo stoga u Sunce Hotelima da li su navedene informacije točne te ukoliko bi došlo do prodaje, kolika bi bila tražena cijena? Vezano na Zagorje, da li bi u toj tranši bio i Bluesun hotel u Mariji Bistrici?

A nevezano za prodaju Bluesun hotela, upitali smo i da li ima pomaka na projektu Stubaki, Da li su još uvijek zainteresirani za to i, ako jesu, kada se mogu očekivati prvi konkretni potezi?

Odgovor koji smo dobili prenosimo u cijelosti:

Sunce Hoteli d.d. redovno i odgovorno ispunjavaju svoje obveze iz Zakona o tržištu kapitala, Uredbe o zlouporabi tržišta EU br. 596/2014 i Pravila Burze. Što se tiče samog članka u Lideru na koji se referirate, Sunce Hoteli d.d. nemaju nikakvih, bilo posrednih, bilo neposrednih saznanja o tome da je nastupio bilo koji zakonom i/ili drugim propisom određen događaj o kojem bismo bili dužni izvijestiti investicijsku javnost. Također, nemamo saznanja o izvoru informacije koja je objavljena u spomenutom tjedniku.

Inače, Sunce hoteli d.d  jedna su od vodećih turističkih grupa u Hrvatskoj s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom s 2976 smještajnih jedinica, vlastitim aerodromom na otoku Braču i drugom turističkom imovinom koja se nalazi u četiri popularne turističke destinacije u Hrvatskoj (otok Brač: Bol i Supetar, Brela Tučepi i Starigrad Paklenica).Uz to, u zajedničkom pothvatu s TUI AG, Sunce ima jedan premium hotel u Tučepima (TUI Blue Jadran) sa 161 smještajnom jedinicom. Sunce hoteli d.d. većinom članica svoje Grupe upravljaju pod imenom Bluesun Hotels & Resorts. Pravo korištenja tog imena preneseno je, temeljem ugovora o poslovnoj suradnji i na pojedina društva izvan Grupe, tako Bluesun hotelom Kaj u Mariji Bistrici upravlja tvrtka Salve Regina Marija Bistrica d.o.o. Što se tiče projekta Stubaki, o svim planovima i eventualnim novostima vezanim uz njega bit ćete pravodobno obaviješteni – zaključuju u odgovoru iz Sunce Hotela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba