U čitavoj Hrvatskoj u protekla 24 sata 78 zaraženih koronavirusom, jedan slučaj je iz Krapinsko – zagorske županije

U Pregradi novozaražena jedna osoba, u Krapini jedna osoba ozdravila

Objavljeno: 30.07.2020. AB

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna novozaražena osoba iz Pregrade, dok je u Krapini jedna osoba ozdravila. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 14, a u samoizolaciji se nalaze 32 osobe.

Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade kazao je da u čitavoj Hrvatskoj imamo 78 novih oboljelih, piše 24 sata.

– Broj aktivnih slučajeva je 753, osam pacijenata je na respiratoru. Posljednjih tjedan dana ukupno je 464 novih slučajeva, 44 osobe su iz zdravstvenog sustava, preminulo je 16 osoba, od kojih je četvero bilo na respiratoru – istaknuo je Beroš.

Što se tiče žarišta, dodao je, u kontinentalnom dijelu Hrvatske još uvijek je aktivno ono vezano za vjenčanje u Ivankovu, a novo je nastalo na vjenčanju u Našicama. U priobalju je novo žarište vezano za vjenčanje u okolici Sinja.

– Za razliku od akceleracije pandemije u svijetu, u nas je proteklih tjedan dana zabilježena povoljnija slika po pitanju novooboljelih i aktivnih slučajeva. Epidemiološka situacija je pod kontrolom, no na primjerima žarišta, povezanih s većim okupljanjima, vidimo da je nužna korekcija ponašanja. Mjere postoje kako bismo zaštitili svoje i zdravlje drugih. Dok smo u grupi, nošenjem maske, fizičkim razmakom i higijenom smanjujemo prijenos zaraze – poručio je Beroš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba