Projekt "re-GENERATOR"

Potpisan Ugovor o dodjeli 28,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava za preuređenje zapuštene tvorničke hale u moderan centar urbane kulture

Objavljeno: 30.07.2020. zagorjeinternational

Dana 13. srpnja 2020. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., između ostaloga, i za projekt re-GENERATOR, kojim se obnavlja brownfield industrijsko nasljeđe grada Zaboka. U fokusu je zapuštena tvornička hala tvornice “ZIVT” koja će biti pretvorena u moderan centar urbane kulture reGENERATOR.
Grad Zabok ovim projektom uspostavlja centralnu točku za razvoj kulturnog i kreativnog sektora Krapinsko – zagorske županije i Urbane aglomeracije Zagreb.
Projektom će se obnoviti / rekonstruirati industrijski pogon ukupne neto korisne površine 2195,90 četvornih metara, koji se nalazi u samom centru grada Zaboka te će se zajednici ponuditi prostor za osobni i kreativni razvoj. Raznolikost programa, ljudi i sadržaja objedinjenih pod zajedničkim nazivnikom reGENERATOR postaju novi, prepoznatljivi znak u silueti grada Zaboka.
Projektom se želi ponuditi inovativan prostorni koncept na kojem bi bile smještene organizacije civilnog društva koje djeluju u sektoru kreativnih industrija, organiziraju razne manifestacije, promoviraju kulturu kroz alternative metode prezentacije i približavaju se krajnjim korisnicima.
Osim kreativnog sektora, potrebno je uspostaviti prostor za mlade koji uključuje prostor volonterskog centra kao centralne točke za diseminaciju informacija i širenje/promoviranje volonterstva kao društveno odgovornog ponašanja. Koncept uključuje uspostavu inkubatora za tvrtke u kreativnom sektoru. Kao potporna infrastruktura, osmislit će se zajednički prostori kao što su hostel, kafić i popratne ugostiteljske usluge koje će funkcionirati na temeljima održivog i društveno odgovornog poslovanja s elementima socijalnog poduzetništva.
Prvi sastanak projektnog tima i Nadzornog odbora projekta održan je 24. srpnja. Projektni tim čine Valentina Đurek, voditeljica projekta, Nenad Miletić, koordinator aktivnosti za infrastrukturu i Tamara Loina, financijska koordinatorica, dok Nadzorni odbor čine Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, Bojan Bjelja iz Mreže udruga Zagor i Goran Vrgoč iz HGF-a. Početni plan dostavljanja ZPP-ova i ZNS-ova projekta dostavljen je Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje 27. srpnja, a Plan nabave projekta 29. srpnja. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 32.936.841,75 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva 27.991.474,24 kune. Projekt će se provoditi 28 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter