Projekt "re-GENERATOR"

Potpisan Ugovor o dodjeli 28,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava za preuređenje zapuštene tvorničke hale u moderan centar urbane kulture

Objavljeno: 30.07.2020. zagorjeinternational

Dana 13. srpnja 2020. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., između ostaloga, i za projekt re-GENERATOR, kojim se obnavlja brownfield industrijsko nasljeđe grada Zaboka. U fokusu je zapuštena tvornička hala tvornice “ZIVT” koja će biti pretvorena u moderan centar urbane kulture reGENERATOR.
Grad Zabok ovim projektom uspostavlja centralnu točku za razvoj kulturnog i kreativnog sektora Krapinsko – zagorske županije i Urbane aglomeracije Zagreb.
Projektom će se obnoviti / rekonstruirati industrijski pogon ukupne neto korisne površine 2195,90 četvornih metara, koji se nalazi u samom centru grada Zaboka te će se zajednici ponuditi prostor za osobni i kreativni razvoj. Raznolikost programa, ljudi i sadržaja objedinjenih pod zajedničkim nazivnikom reGENERATOR postaju novi, prepoznatljivi znak u silueti grada Zaboka.
Projektom se želi ponuditi inovativan prostorni koncept na kojem bi bile smještene organizacije civilnog društva koje djeluju u sektoru kreativnih industrija, organiziraju razne manifestacije, promoviraju kulturu kroz alternative metode prezentacije i približavaju se krajnjim korisnicima.
Osim kreativnog sektora, potrebno je uspostaviti prostor za mlade koji uključuje prostor volonterskog centra kao centralne točke za diseminaciju informacija i širenje/promoviranje volonterstva kao društveno odgovornog ponašanja. Koncept uključuje uspostavu inkubatora za tvrtke u kreativnom sektoru. Kao potporna infrastruktura, osmislit će se zajednički prostori kao što su hostel, kafić i popratne ugostiteljske usluge koje će funkcionirati na temeljima održivog i društveno odgovornog poslovanja s elementima socijalnog poduzetništva.
Prvi sastanak projektnog tima i Nadzornog odbora projekta održan je 24. srpnja. Projektni tim čine Valentina Đurek, voditeljica projekta, Nenad Miletić, koordinator aktivnosti za infrastrukturu i Tamara Loina, financijska koordinatorica, dok Nadzorni odbor čine Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, Bojan Bjelja iz Mreže udruga Zagor i Goran Vrgoč iz HGF-a. Početni plan dostavljanja ZPP-ova i ZNS-ova projekta dostavljen je Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje 27. srpnja, a Plan nabave projekta 29. srpnja. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 32.936.841,75 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva 27.991.474,24 kune. Projekt će se provoditi 28 mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba