Jednoglasnom odlukom općinskih vijećnika

Oslobađaju se plaćanja komunalne naknade obveznici kojima je stambeni ili poslovni prostor oštećen u potresu ili zbog drugih prirodnih nepogoda

Objavljeno: 29.07.2020. JJ

U utorak je u vatrogasnom domu DVD-a Sveti Matej održana 19. sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice, kojoj su nazočili i načelnik Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gordana Jakopović te predstavnici Vijeća mjesnog odbora Sveti Matej II, na čelu s predsjednikom Damirom Fučekom.

Viša sila

Općinsko vijeće jednoglasno je donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi, kojom se obveze plaćanja komunalne naknade oslobađa obveznika komunalne naknade za poslovni prostor i obveznika komunalne naknade za stambeni prostor, kojemu je zbog više sile ili prirodne nepogode (požar, poplava, potres i slično) znatnije oštećen poslovni ili stambeni prostor i to do dana saniranja štete, ali najdulje na vrijeme od dvije godine. Donesena je i Odluka o donošenju Plana djelovanja općine Gornja Stubica u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu.

Godišnji izvještaj

Općinsko vijeće je usvojilo i Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine i planova razvojnih programa za 2019. godinu te izvještaje o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture, građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, socijalne skrbi, javnih potreba u kulturi, javnih potreba u sportu te utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo. Donesen je i zaključak o prihvaćanju izvješća općinskog načelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine te su donesene II. izmjene i dopune proračuna Općine za 2020. godinu i planova razvojnih programa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba