Pogledajte video subotnjih navijačkih nereda u Osijeku

OZLIJEĐENO OSAM POLICIJSKIH SLUŽBENIKA: Provalili vrata na stadionu te bacali kamenje i staklene boce na policiju

Objavljeno: 28.07.2020. zagorjeinternational

Oko dvije tisuće navijača Osijeka prošle se subote okupilo u Gradskom vrtu kako bi podržalo svoj klub u odlučujućoj utakmici protiv Lokomotive, koja je naposlijetku ipak slavila rezultatom 2:1. Nakon završene utakmice, veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona i na policijske službenike Interventne jedinice policije počela bacati razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce), zbog čega je osam policijskih službenika ozlijeđeno.

Tijekom nedjelje i ponedjeljka više je osoba privedeno u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike.

Proglašen krivim

Kako je objavila Policijska uprava osječko – baranjska, 26-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, nakon kriminalističkog istraživanja prepraćen je na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku, gdje je proglašen krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna, izrečena mu je zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području Republike Hrvatske na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek, uz obvezu javljanja u policijsku postaju, te zabrana odlaska u inozemstvo na utakmice u kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek, s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne godine.

Još tri osobe

Uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe: 30-godišnji hrvatski državljanin, 50-godišnji hrvatski državljanin i 31-godišnji hrvatski državljanin, sva trojica iz Osijeka, za koje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo “Napad na službenu osobu”, “Izazivanje nereda” i “Oštećenje tuđe stvari”. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku. Iz PU kažu da će se, s obzirom na to da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom videonadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima provesti kriminalističko istraživanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba