PRIVREMENO RJEŠENJE: Vatrogasci u suradnji s Općinom Kumrovec najlonom zaštitili dio trošne kuće na kojoj se prije četiri godine urušio cijeli južni zid

NAČELNIK ŠPLAJT: “U suradnji s Ministarstvom na pragu smo rješavanja stambenog pitanja za dvije osobe koje žive u toj kući”

Objavljeno: 28.07.2020. JJ

U suradnji s članovima DVD-a Kumrovec, Općina Kumrovec je zatvorila otpali zid na trošnoj kući u Mlinskoj cesti, koja je najviše oštećena zbog aktualnog klizišta u njezinoj blizini. Načelnik Robert Šplajt otkriva kako je potres koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, kuću još “dodatno uzdrmao”, ali dodaje i kako su, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i državne imovine, na pragu rješavanja stambenog pitanja za dvije osobe koje žive u toj kući. Zahvalio je i DVD-u Kumrovec na odrađenom poslu.
Podsjetimo, Kumrovčanke Olgica Broz, 97-godišnja vlasnica i 68-godišnja joj kći Đurđa Broz, 2016. godine su ostale bez cijelog jednog južnog zida svoje stare obiteljske kuće, koji se jednostavno urušio.
– Od čega se zid srušio? Pa zbog starosti od 150 godina i svakodnevnog prolaska teških kamiona cestom koja je odmah iznad kuće – rekla je tada Đurđa Broz za Zagorje International.
Majka i kći su tada odbile ponuđeni privremeni smještaj od strane Općine Kumrovec, a kuća je zaštićeno kulturno dobro, što dodatno otežava njenu obnovu.

Također, u suradnji sa Sportskim društvom Kumrovec, otvoreno je novo odbojkaško igralište kod Osnovne škole Josipa Broza te je započela sezona odbojke u Kumrovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba