U PREGRADSKOJ ULICI LJ. GAJA POČELO IZVANREDNO ODRŽAVANJE MOSTA

Iduća četiri mjeseca prometovat će se obilaznim pravcem, a cilj projekta je povećati sigurnost za stotine učenika i studenata koji onuda prolaze

Objavljeno: 28.07.2020. zagorjeinternational

U Pregradi su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju mosta na državnoj cesti DC 206 u Ulici Ljudevita Gaja. Radove su obišli gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i predstavnici Hrvatskih cesta.
Vešligaj je zahvalio Hrvatskim cestama na ovoj vrijednoj investiciji.

Dugo vremena

– Ovi radovi su važni zbog sanacije mosta, ali i podizanja sigurnosti prometa na ovoj dionici. Nalazimo se u obrazovno – sportskom dijelu Pregrade sa srednjom i osnovnom školom, glazbenom školom, dječjim vrtićem i nogometnim klubom. Ovdje za vrijeme školske godine cirkulira nekoliko stotina djece i učenika te studenata na dislociranom studiju. Vjerujem da će ova investicija poboljšati sigurnost prometa na ovoj dionici, a radovi će trajati četiri mjeseca – rekao je Vešligaj i zamolio građane za strpljenje.


Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, podsjetio je na važnost sigurnosti u prometu, koja značajno utječe na kvalitetu života ljudi, a istaknuo je i dobru suradnju s gradonačelnikom.

– Ovo je projekt koji smo planirali dugo vremena. Promet će se odvijati malo teže, no obilaznice su spremne. Radi se na dionici duljine 470 metara, a ugovorena vrijednost radova je 4.464.708,77 kuna – rekao je Škorić.

Radovi su ugovoreni sa zajednicom gospodarskih subjekata Colas Hrvatska d.d. i MAR d.o.o.

U roku

Predsjednik Uprave poduzeća Colas Hrvatska Siniša Košćak garantira da će radovi biti završeni za četiri mjeseca, a građane je zamolio da budu pažljivi kako ne bi došlo do prometnih nesreća.

– MAR d.o.o. sanirat će most, dok će Colas razriješiti pitanje kolničke konstrukcije – otkrio je Košćak.

Za vrijeme trajanja radova, iz smjera Pregrade u smjeru Huma na Sutli i Miljane promet se odvija od zatvorenog dijela ceste (kružno raskrižje) Ulicom Dragutina Kunovića te Obrtničkom ulicom do uključenja na državnu cestu D206. Za promet iz suprotnog smjera vrijedi ista trasa, s time da se vozila koja dolaze iz smjera Miljane i Desinića preusmjeravaju državnom cestom D206 (Ulica Stjepana Radića) do Obrtničke ulice i Ulice Dragutina Kunovića
Privremena regulacija prometa na snazi je u razdoblju od 22. srpnja do 22. studenoga. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba