ZAGORSKA PREDSTAVNICA: Za najuzorniju hrvatsku seosku ženu ove se godine bori Sanja Čaćko iz Hrašćine

ŽENA ZA PET: Bavi se uzgojem buča, bučinog ulja i žitarica, a pobijedila je i na prošlogodišnjim “Babičinim kolačima”

Objavljeno: 27.07.2020. JJ

Na 21. Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koji će se održati 17. listopada u općini Pitomača, u Virovitičko – podravskoj županiji, Krapinsko – zagorsku županiju će predstavljati Sanja Čaćko iz općine Hrašćine, točnije, iz mjesta Trgovišće.
Čaćko je prošlogodišnja pobjednica tradicionalno zagorske manifestacije “Babičini kolači”. Udana je i majka je dvoje djece, a intenzivno se bavi uzgojem buča, bučinog ulja i žitarica. Uključena je u mnoge aktivnosti svojeg kraja Gornjaki te je dobila i Povelju Krapinsko – zagorske županije za doprinos i promicanje vrijednosti svoje županije.
Uz uzgoj peradi i lovačkih pasa, njena se obitelj bavi i uzgojem golubova kingova. Nagrađivani su brojnim medaljama i zahvalnicama.
Podsjetimo, najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Cilj projekta je promocija vrijednosti i važnosti žene na selu, u svrhu afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanja obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanja u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene, 15. listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba