PROŠLOG VIKENDA SEDAM PROMETNIH NESREĆA U ZAGORJU: Četvorica vozača bila pod utjecajem alkohola

U Markušbrijegu s ceste sletio vozač s 2,07 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 27.07.2020. JJ

Prošlog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća i četiri prekršaja. Evidentirano je jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Materijalna šteta

Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Valentinovu i Mariji Bistrici uslijed neprilagođene brzine, Gornjem Maclju zbog nepropisnog prestrojavanja i u Krapinskim Toplicama, uslijed nedržanja vozila uz desni rub kolnika. Vozačima u prometnim nesrećama u Valentinovu, Mariji Bistrici i Krapinskim Toplicama izmjerena nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu i to 1,24, 2,29 i 1,34 promila alkohola u organizmu. Uslijed nedržanja potrebitog razmaka između vozila, došlo je do prometne nesreće u Krapini, u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede. Lakše tjelesne ozlijede zadobila su i dva vozača u prometnoj nesreći do koje je došlo u Mariji Bistrici, uslijed nepropisnog pretjecanja i nepropisnog skretanja.

Vrijeđanje policajaca

U Markušbrijegu u općini Lobor, uslijed neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila van kolnika, a vozač koji je vozilom upravljao sa 2,07 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozljede.
Zabilježen je i po jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira, držanja životinja bez nadzora, prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika.

Dogodio se i požar osobnog automobila u kretanju u Gornjoj Stubici, do kojeg je došlo uslijed neispravnih električnih instalacija u vozilu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter