Prestižna nagrada "Herman Gmeiner Award" pripast će svestranoj djevojci zagorskih korijena

OSVOJILA SRCA HRVATA: Kristina Ivanuš rodom je iz Kraljevca na Sutli, a u Lekeniku je živjela od 4. do 15. godine

Objavljeno: 27.07.2020. zagorjeinternational

Svi ste već vjerojatno čuli za Kristinu Ivanuš iz SOS Dječjeg Sela Lekenik, kojoj će biti uručena prestižna titula “Herman Gmeiner Award”, a koja se dodjeljuje uspješnoj djeci iz SOS dječjih sela i to na globalnoj razini. No, jeste li znali da je ova svestrana djevojka zapravo rođena Zagorka, rodom iz Kraljevca na Sutli?

Teška bolest

U SOS Dječje Selo otišla je s četiri godine, a u Kraljevcu joj živi majka, s kojom je i sada u bliskom kontaktu. U Lekeniku je živjela s pet godina starijom sestrom, koja joj je uvijek bila najveća podrška, te još četvero djece i SOS mamom. Od šeste godine borila se s bolešću perifernih živaca, a kada je napunila 18 godina liječnici su joj maknuli dijagnozu i danas je potpuno zdrava. Naime, liječnici su joj savjetovali da se zbog bolesti počne sportom, a prava ljubav joj je postalo ronjenje, što joj je i pomoglo na putu ozdravljenja. Sudjelovala je u akcijama čišćenja podmorja, zbog čega je i postala jedna od finalistica u spomenutom prestižnom natjecanju.
U kategoriji ženskih natjecateljica, 21-godišnja Kristina bila je najmlađa, a kako je izjavila prilikom gostovanja u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HRT-u, prema ljestvici je imala 20.000 glasova više od drugoplasirane djevojke iz Kazahstana.

Studentica marketinga

Natjecalo se 200 djece, a nagrada se dodjeljuje jednom mladiću i jednoj djevojci.

– Sretna sam što mogu predstavljati Hrvatsku na ovako lijepi način. Ponosna sam na sebe jer sam uspjela ući u uži odabir među četiri finalistice. Mislim da će mi olakšati moje buduće studiranje – rekla je Kristina, koja je trenutno studentica marketinga i komunikacije, a bavi se podvodnim modelingom. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba