POTPISANI UGOVORI: Grad Pregrada dodijelio gotovo 44 tisuće kuna bespovratnih sredstava za poljoprivrednike

VEŠLIGAJ: Zbog pandemije koronavirusa, bili smo prisiljeni smanjiti rashode, no sredstva za ovaj program nismo dirali

Objavljeno: 24.07.2020. zagorjeinternational

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u srijedu je potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2020. godinu. Na Javni poziv za mjeru Programa potpora poljoprivredi ukupno je pristiglo devet zahtjeva te su svi odobreni i to u ukupnom iznosu od 43.943 kuna.

Razvoj poljoprivrede

– Sredstva nisu velika, ali su osigurana u skladu s našim mogućnostima. Baviti se poljoprivredom danas je izazovno, ali Grad Pregrada nastoji poticati i razvijati poljoprivredu na ovom području, zato mi je jako drago što ovdje vidim mlade ljude. Zbog pandemije koronavirusa, bili smo prisiljeni smanjiti rashode, no sredstva namijenjena za ovaj program nismo dirali – rekao je gradonačelnik Vešligaj.
Potporu su primili OPG Slavko Kamenski, OPG Dražen Krsnik, OPG Marijan Škrlec, OPG Ivan Pogačić, OPG Krunoslav Martinko, OPG Biserka Hustić, OPG Ivan Kračun, OPG “Kraljica” Ervin Drenški i OPG Mirko Drenški.

Do 3. srpnja

Javni poziv bio je otvoren do 3. srpnja i na njega su se mogla javiti poljoprivredna gospodarstva koja imaju proizvodne kapacitete na području grada Pregrade, a koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Putem navedenog Javnog poziva, Grad Pregrada sufinancira kupnju, gradnju, opremanje, adaptaciju plastenika i staklenika za poljoprivrednu proizvodnju, kupnju nove i rabljene poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, kupnju ograde za nasade i životinje, kupnju zaštitne mreže i ostale opreme za zaštitu poljoprivrednih nasada od vremenskih neprilika, podizanje i/ili restrukturiranje višegodišnjih nasada, nabavu sadnica za podizanje višegodišnjih nasada medonosnog bilja te promotivne mjere u korist poljoprivrednih proizvoda. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba