Ministar Beroš poručio da su pod kontrolom poznata žarišta oko noćnih klubova u Zagrebu i samostana u Đakovu

U RH u posljednja 24 sata 81 novi slučaj koronavirusa

Objavljeno: 24.07.2020. JJ

U Republici Hrvatskoj u posljednja 24 sata evidentiran je 81 novi slučaj zaraze koronavirusom. Kako je na sjednici Vlade rekao ministar zdravstva Vili Beroš, poznata žarišta oko noćnih klubova u Zagrebu i samostana u Đakovu, stavljena su pod kontrolu.

– Pod kontrolom su i manje grupirana žarišta u Sisačko – moslavačkoj i Virovitičko – podravskoj županiji, a još uvijek je aktivno žarište u Ivankovu u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Ostale kontinentalne županije su uglavnom mirne, dok je u primorskima zabilježeno nekoliko manjih grupiranja – poručio je Beroš.
Kako stoji u priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite, 139 pacijenata nalazi se na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru devet pacijenata. Preminulih osoba u protekla 24 sata nije bilo.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 4715 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 128 preminulo, a 3555 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 3389 osoba. Do danas je ukupno testirano 109.358 osoba, od toga 1136 u posljednja 24 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba