USUSRET VIKENDU: Prijavljeno šest događaja na kojima će se okupiti više od stotinu ljudi

DOBRA VIJEST: KZŽ bez novih slučajeva koronavirusa, još uvijek 13 oboljelih

Objavljeno: 24.07.2020. zagorjeinternational

U Krapinsko – zagorskoj županiji u protekla 24 sata nije evidentiran nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavljeno je na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije održanoj u Krapini.

16 pozitivnih

– Ukupno smo u drugom valu koronavirusa u našoj županiji imali 16 pozitivnih, od čega su tri osobe ozdravile. Vezano za ovaj vikend, želio bih podsjetiti da se moraju prijavljivati svi događaji na kojima će biti više od stotinu sudionika. Civilna zaštita, odnosno, 112 je za ovaj vikend dobio prijavu za šest događanja – tri svadbe, dva sportska susreta i jedno kulturno događanje. U ime Stožera civilne zaštite pozivam građane da se i dalje drže epidemioloških mjera jer su one skoro 90 posto naše zaštite od širenja virusa – poručio je načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek.

Bojana Mahmutović, specijalizantica epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije, istaknula je kako je epidemiološka situacija u županiji je zadovoljavajuća, između ostaloga, i zato što se građani pridržavaju mjera.

Pod kontrolom

– Molim građane da se nastave pridržavati mjera i da imaju razumijevanja kada moraju ići u izolaciju. Svaka osoba koja je rizični kontakt, osobno je kontaktirana i za svaku osobu se pojedinačno radi procjena rizika, dakle, zaista se u izolaciju stavljaju pacijenti koji za to imaju kriterije – istaknula je Mahmutović.
Zamjenica ravnatelja Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Ljiljana Družinec – Hršak rekla je kao u bolnici trenutno nema COVID pozitivnih osoba.

– Jedan djelatnik je negativan, ali je u samoizolaciji. Održavamo situaciju pod kontrolom, da nema proboja na bolničke odjele. Uzdamo se u dobru trijažu, koja za sada jako dobro funkcionira – zaključila je Družinec – Hršak. (lb, jj)

Pogledajte cijelu press konferenciju Stožera civilne zaštite KZŽ:

U tijeku je pressica Stožera civilne zaštite KZŽ

Objavljuje Zagorje International u Petak, 24. srpnja 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba