Zahvaljujući donacijama, prikupili dva milijuna kuna za najugroženije kategorije stradalnika

PRIJAVITE SE: Hrvatski Crveni križ dodjeljuje novčanu pomoć stradalima u potresu s područja Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 22.07.2020. zagorjeinternational

Hrvatski Crveni križ (HCK) za osobe stradale u potresu 22. ožujka ove godine, prikupio je dva milijuna kuna, a ta će sredstva biti dodijeljena najugroženijim kategorijama s područja Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije.
U skladu s time, HCK upućuje Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći osobama čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko -zagorske županije, koji je otvoren od 21. srpnja do 17. kolovoza.

Po članu kućanstva

Jednokratna novčana pomoć dodijelit će se, po odobrenom zahtjevu, u iznosu utvrđenom po članu kućanstva. Za potrebe ovog javnog poziva, osobama slabijeg socijalnog statusa smatraju se kućanstva korisnika zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji s ukupnim mjesečnim primanjima manjim ili u visini bruto minimalne plaće u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu od 4.062,51 kuna, kućanstva u kojima su svi članovi umirovljenici s mirovinom manjom od 2000 kuna svakog člana pojedinačno, samci s ukupnim primanjima manjim ili u visini od 2.485 kuna, obitelji s troje ili više djece s ukupnim mjesečnim primanjima do visine ili manjim od prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu u travnju 2020. u iznosu od 7.673 kuna i kućanstva u kojima ukupna primanja nisu veća od 2000 kuna po članu kućanstva.
Zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći podnose vlasnici obiteljskih kuća, stanova i zaštićeni najmoprimci koji su imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno – poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko – zagorske županije u vrijeme potresa i koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja), odnosno “crvenom oznakom”.
Uz zahtjev, podnositelji su dužni ispuniti izjavu o zajedničkom kućanstvu, izjavu da vlasnik odnosno zaštićeni najmoprimac i njegov bračni drug, izvanbračni drug, životni partner, odnosno druga osoba koja živi u kućanstvu s vlasnikom ili zaštićenim najmoprimcem, na području udaljenom 50 kilometara od oštećene kuće ili stana nemaju u vlasništvu drugu useljivu kuću ili stan te privolu Hrvatskom Crvenom križu za obradu podataka. Podnositelj zahtjeva dužan je uz zahtjev, izjave i privolu, dostaviti na uvid zaključak Grada Zagreba o davanju stana u najam na određeno vrijeme do povratka u obnovljeni stan, odnosno kuću, koje su koristili do potresa 22. ožujka.

Adrese

Zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći mogu se podnijeti od 21. srpnja do 17. kolovoza neposredno na sljedećim adresama – za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, obratite se Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb, Ilica 223, Zagreb, radnim danom od 8 do 16 sati, a kontaktirati ih možete na e-mail adresi [email protected] te telefonu 01 3778236.
Za područje Krapinsko – zagorske županije obratite se Gradskom društvu Crvenog križa Donja Stubica, Ulica župana Vratislava 6, Donja Stubica, radnim danom od 8 do 15 sati. Kontaktirati ih možete i na e-mail adresu [email protected] te na brojeve telefona 049/286-145 i 049/288-011.
Daljnje informacije građani mogu pronaći na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa www.hck.hr. Donacije su prikupljene od fizičkih i pravnih osoba te međunarodnih organizacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba