OVOG LJETA NEĆE BITI VEĆIH PROMJENA U ZAGORSKIM ŽUPAMA

Mons. Zlatko Koren, dugogodišnji rektor Svetišta MBB, imenovan kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog

Objavljeno: 22.07.2020. JJ

Na internetskim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljena su razrješenja i imenovanja na području nadbiskupije, o kojima je odluku donio kardinal Josipa Bozanić, nadbiskup zagrebački. U zagorskim župama nema većih promjena, a zanimljivo je da je mons. Zlatko Koren, dugogodišnji rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, koji je od 2016. godine bio župnik moderator u Župi sv. Blaža u Zagrebu, razriješen te službe, kao i službe povjerenika za pastoral braka i obitelji te je imenovan kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog. Nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral braka i obitelji imenovan je Mislav Kutleša. Pregradski župnik Ivan Mikec imenovan je i upraviteljem Župe sv. Mirka u Kostelu, nakon što je te službe razriješen Dragutin Šarc, duhovni asistent sestara Karmelićanki BSI u Samostanu u Poredju.
Matija Novački, svećenik rodom iz Lobora, razriješen je službe župnog vikara u Župi Uznesenja BDM u Zagrebu – Stenjevec te je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Vida Mučenika u Brdovcu i pastoralnim pomoćnikom u Župi sv. Nikole biskupa u Bistri, dok je Krapinčan Toni Potrebić razriješen službe župnog vikara u Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici te je upućen na studij za formatore za svećeništvo i posvećeni život na Centru Sv. Petra Favra pri Sveučilištu Gregorijana u Rimu. Kristijan Tušek iz Mihovljana razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Anastazije u Samoboru te je imenovan nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral mladih, za pastoral sportaša i koordinatorom dušobrižništva za studente u Zagrebu. Smještaj će imati u župi Sv. Ivana XXIII., pape u Zagrebu – Dubrava gdje će vršiti i službu pastoralnog pomoćnika.
Tomislav Škender, po povratku sa studija u Rimu, imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM i u Svetištu u Mariji Bistrici, kao i u Župi sv. Andrije na Lazu, sa zadaćom da nastavi raditi na dovršetku doktorske disertacije. (

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba