NIKAD VIŠE PRIJAVLJENIH: Međimurska županija za bespovratne potpore u turizmu izdvojila 400.000 kuna

GOSTI PREPOZNALI DA “MEĐIMURJE DAJE VIŠE”: Od 1. do 15. srpnja ostvareno dva posto više dolazaka nego lani

Objavljeno: 22.07.2020. zagorjeinternational

Međimurska županija iz godine u godinu opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže ljestvicu izvrsnosti na svim područjima. Dokaz tome su prvi rezultati turističke kampanje “Međimurje daje više!”, koju Turistička zajednica Međimurske županije provodi s partnerima. U prvih mjesec dana kampanje tako je podijeljeno više od 15.000 kupona za ugostiteljsko – turističke usluge, a od 1. do 15. srpnja ostvareno je dva posto više dolazaka nego u istom razdoblju 2019. godine.
S ciljem proširenja postojeće turističke ponude, stvaranja novih turističkih proizvoda, aktiviranja neiskorištenih turističkih potencijala, ali i promoviranja Međimurja kao poželjne turističke destinacije, Međimurska županija je 2011. godine pokrenula program turističkih potpora u turizmu kroz koji je dodijeljeno više od dva milijuna kuna bespovratnih potpora, a kao rezultat, na tržištu su nova 84 turistička projekta i proizvoda.

Na najljepši način

U 2020. godini na Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora pristigle su rekordne 33 prijave, a za sufinanciranje je odabrano 22 projekata, što je najveći broj na godišnjoj razini, kako je istaknuo voditelj Odsjeka za turizam Međimurske županije Marko Puškadija.
Ugovore s korisnicima potpora čiji su projekti po navedenom Javnom pozivu ocijenjeni najboljima, potpisao je međimurski župan Matija Posavec. – Međimurska županija kontinuirano podržava razvoj turizma i to nam se vraća na najljepši mogući način, rezultatima i brojkama. U ovoj neplaniranoj situaciji, turistički pokazatelji su iznimno pozitivni, što za kontinentalni turizam ima još veći značaj. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora ove godine je 400.000 kuna, a s obzirom na to da se projekt provodi već devetu godinu zaredom, Međimurska županija je do sada turističke projekte naših poduzetnika sufinancirala s gotovo 2,5 milijuna kuna te vjerujemo da su i ove potpore mali dio mozaika naše uspješne turističke priče – zaključio je Puškadija.
Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman, ujedno i predsjednica Povjerenstva koje je ocjenjivalo pristigle prijave, podsjetila je da korisnici bespovratnih potpora po ovom Programu mogu biti subjekti (fizičke i pravne osobe) s područja Međimurske županije koji su registrirani za obavljanje određene turističke djelatnosti ili tek stvaraju uvjete za bavljenje turističkom djelatnošću, a turistički projekt za koji traže potporu ostvaruju na području ove županije. Prijavljene programe ocjenjivalo se po strogo određenim kriterijima – originalnosti, kvaliteti, doprinosu razvoju turističke ponude te dosadašnjim rezultatima u turističkoj djelatnosti. Najveći iznos potpore je 40.000 kuna, a najmanji 10.000 kuna.

Kuće za odmor

– Potpore su prvenstveno namijenjene dodatnim uslugama, podizanju kvalitete ponude u turizmu, među kojima se najviše izdvajaju kuće za odmor. Ulažemo u razvoj cikloturizma, nove kušaonice, nove smještajne kapacitete, a prvi puta imamo nekoliko kreativnih potpora namijenjenih promociji međimurskog turizma – dodala je zamjenica Herman, istaknuvši da je pokazatelj važnosti ovih potpora to što su se mnogi dosadašnji korisnici ponovno prijavili za sredstva kako bi i dalje unapređivali i obogaćivali ponudu.
Dobivena sredstva bit će iskorištena za jačanje enogastronomske ponude, razvoj hotelske ponude i smještajne ponude obiteljskih domaćinstava te OPG-ova, povećanje tržišne prepoznatljivosti i tržišnog udjela kapaciteta sportskog turizma, uspostavljanje sustava izletišta i vidikovaca Međimurja, uključujući i lokacije za sportove, rekreaciju na vodi te ribičke točke, kao i za uspostavljanje sustava infocentara i interpretacije Međimurja.
Dokaz isplativosti podrške koju Županija pruža za razvoj turizma su pozitivni turistički pokazatelji koje Međimurje ima u ovom trenutku – od 15. lipnja do 15. srpnja ostvareno je 5186 dolazaka i 12.887 noćenja, 12 posto više dolazaka nego u istom razdoblju 2019. godine, a tu je i izvrstan booking smještajnih kapaciteta za sljedećih nekoliko mjeseci, što znači da su gosti prepoznali da Međimurje doista daje više, kažu iz Međimurske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba