Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji

Rad se o mlađoj muškoj osobi s blažom kliničkom slikom, koja je bila u kontaktu s Covid pozitivnom osobom u Zagrebu

Objavljeno: 20.07.2020. zagorjeinternational

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s blažom kliničkom slikom, a bila je u kontaktu s Covid pozitivnom osobom u Zagrebu.
– Na osnovu posljednje zaražene osobe, nije bilo većeg broja izloženih u našoj županiji pa je ukupan broj osoba pod mjerom obavezne samoizolacije 35, od čega su 24 kontakti zaraženih – kažu iz županijskog Stožera civilne zaštite.
Ukupno je na području Varaždinske županije i dalje šest aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, jer je u međuvremenu jedna dodatna osoba izliječena. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa, tako da i dalje nema nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Sveukupno od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji ovo je 55. evidentirani slučaj, a dodatno im se još 10 osoba statistički pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.
– U Varaždinskoj županiji se kontinuirano svakodnevno testiraju osobe i preventivno i sa sumnjom na zarazu, pa tako i jučer njih 68, a samo u srpnju njih 1371. Osobe pod mjerom samoizolacije kontroliraju službenici Policijske uprave varaždinske, a u timovima s inspektorima civilne zaštite, kontroliraju se i mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi. Želim ovim putem izraziti veliku zahvalu svima koji poštuju preporuke HZJZ-a i na taj način doprinose povoljnoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji  istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba