Atletski klub Zabok vrlo uspješan na Sljeme maratonu

Muška ekipa uvjerljivi pobjednik s čak 20 minuta prednosti ispred drugoplasiranih

Objavljeno: 20.07.2020. JJ

U subotu je održan “Sljeme maraton 2020” – pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, a uz jednu od najtežih maratonskih dionica u Hrvatskoj, održane su i prateće utrke na 28 kilometara i 14 kilometara. Sudjelovalo je 500-tinjak natjecatelja, a neobično svježe vrijeme za ovo doba godine pogodovalo je trkačima, posljedica čega su odlični rezultati i mnogi osobni rekordi te čak trojica prvoplasiranih na maratonskoj utrci, koji su ostvarili bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda staze.

Osobni rezultat

Novi državni prvaci u ovoj iznimno teškoj disciplini su Veronika Jurišić i Dejan Radanac iz AK Sljeme, a dosadašnji prvak i rekorder, Nikola Špoljar iz AK Zabok, ovog puta osvojio je drugo mjesto i postigao najbolji osobni rezultat na ovoj stazi – 3:05´45˝. Slično kao i prije dvije godine, utrka je bila napeta do posljednjeg kruga, ali ovog puta uspješniji je bio Radanac, koji je istrčao fantastičnu utrku i postavio novi rekord staze koji sada iznosi 3:01´42˝.

Od članova AK Zabok, na maratonskoj utrci nastupili su još Marko Gorički, koji je utrku završio na odličnom četvrtom mjestu (3:11´14˝), Domagoj Buzjak, koji je istrčao svoj prvi maraton i pozicionirao se na deveto mjesto (3:20´50˝), Mario Špoljar, prošlogodišnji pobjednik i povratnik, koji nakon teške ozljede stopala osvaja 12. mjesto (3:25´24˝) te Krunoslav Bošnjaković, koji utrku završava na 85. mjestu (4:37´29˝). Jurica Škrlec, iako dobro pozicioniran nakon drugog kruga, zbog jakih grčeva morao je odustati.

Uvjerljiva pobjeda

U ekipnoj konkurenciji, muška ekipa AK Zabok u sastavu Nikola Špoljar, Marko Gorički i Domagoj Buzjak odnijela je uvjerljivu pobjedu s čak 20 minuta prednosti ispred drugoplasirane ekipe AK Sljeme i 36 minuta ispred trećeplasiranih iz AK Varaždin. U ženskoj ekipnoj konkurenciji, pobijedile su članice AK Sljeme, ispred AK Varaždin i SAK Fit Zaprešić.
Na pratećoj utrci duljine 28 kilometra (dva kruga), pobijedio je Miroslav Marković iz AK Nova Gradiška, a samo dvije minute iza njega u cilj ulazi Željko Kliček iz AK Zabok (2:16´54˝) i osvaja drugo mjesto, ispred trećeplasiranog Hrvoja Mudrovčića. Kod žena, na ovoj dionici pobijedila je Lana Vodopija (AK Sljeme) ispred Jelene Culej i Eve Ocvirk. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba