Zlatarskim je mališanima na raspolaganju odmaralište Grada Vrbovca

Zlatarski osnovnoškolci, zahvaljujući gradskoj subvenciji, uživaju na ljetovanju – imaju i školu plivanja

Objavljeno: 18.07.2020. zagorjeinternational

Zlatarskim osnovnoškolcima i ovog je ljeta omogućeno ljetovanje po pristupačnoj cijeni, zahvaljujući sporazumu koji je Grad Zlatar potpisao s Gradom Vrbovcem. Naime, Grad Vrbovec posjeduje dječje odmaralište u Nerezinama na Malom Lošinju, koje je prije tri godine uređeno i pokrenuto, pa su stvoreni i uvjeti za primitak gostiju iz drugih općina i gradova, piše portal Gradonačelnik.hr.

Deset dana

Tu je dobru priliku uvidjela zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, a ona je odmah naišla na odobravanje roditelja zlatarskih mališana. Tako je skupina od 40 mališana, učenika trećih razreda osnovnih škola iz Zlatara i Belca, ove godine otišla na desetodnevno ljetovanje u Nerezine, gdje je za njih organizirana i škola plivanja.

– To obuhvaća korištenje odmarališta s punim pansionom, pet obroka dnevno, školu plivanja, prijevoz, voditelje, učitelje plivanja i animatore, a puna cijena je 2000 kuna. Grad odvaja 50 posto, odnosno, 1000 kuna i za roditelje je cijena samo 1000 kuna. Naravno, postoje roditelji koji nemaju financijske mogućnosti da pokriju niti tu cijenu, a i prema socijalnim kriterijima, za te učenike Grad će snositi kompletne troškove – kaže gradonačelnica za spomenuti portal.

Epidemiološke mjere

– Još prošle godine uveli smo ljetovanje za djecu roditelja slabijeg imovinskog statusa pa smo u suradnji s Putničkom agencijom DND – Radost djeci osigurali boravak na Lošinju za 11 osnovnoškolaca, od kojih su neka tada prvi put vidjela more. I ove godine bilo je u planu da ide više djece iz socijalno ugroženih obitelji, ali ih je zbog straha od korone nekoliko odustalo, pa ih je po toj osnovi otišlo šestero – zaključuje Auguštan – Pentek.
Što se tiče epidemioloških mjera, djeca koja se nalaze u Nerezinama sama su u odmaralištu, naravno, uz svoje voditelje i ostalo osoblje koje o njima brine te se poštuju svi naputci Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba