Objavljeni detalji stravičnog ubojstva u Sopotu

Djevojku ugušio jastukom, a potom tijelo umotao u tepih i ostavio u podrumu zgrade

Objavljeno: 18.07.2020. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv muškarca (30) kojeg se sumnjiči za ubojstvo tinejdžerice. Podsjetimo, njezino tijelo je u veljači pronađeno umotano u tepih i odbačeno na stepenice ispred zgrade u zagrebačkom Sopotu.

Muškarca, koji je državljanin BiH, sumnjiče za ubojstvo i omogućavanje trošenja droga. Tereti ga se da je od 25. siječnja do 14. veljače u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao, dopustio djetetu (17) da boravi s njime. Iako je znao koliko joj je godina, ostavio joj je svoju metadonsku terapiju te joj u više navrata davao marihuanu i amfetamin. Tereti ga se da joj je 14. veljače oko 20 sati, s ciljem da je ubije, pritisnuo jastuk na lice te prekinuo dotok zraka, uslijed čega je ona preminula. Potom je u jutarnjim satima 15. veljače njezino tijelo umotao u tepih i ostavio ga na stepenicama podrumske prostorije obližnje zgrade.

U potpunosti prenosimo priopćenje Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

– Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 14. srpnja podiglo pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1990.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstvom iz članka 110. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga iz članka 191. stavak 2. u svezi stavka 1. KZ-a/11. (17. 7. 2020.)

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je od 25. siječnja 2020. do 14. veljače 2020. u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao u Zagrebu, dopustio djetetu (2003.) da boravi s njime u tom stanu, pa iako znajući koliko joj je godina, ostavio joj na dostupnom mjestu svoju metadonsku terapiju te joj u više navrata davao na konzumaciju opojne droge tipa marihuana i amfetamin. Tereti ga se da je 14. veljače 2020. oko 20 sati, s ciljem da je usmrti, potiskivanjem jastuka na lice prekinuo joj dotok zraka uslijed čega je ona preminula, a potom je u jutarnjim satima 15. veljače 2020. njeno mrtvo tijelo umotao u tepih i ostavio ga na stepenicama podrumske prostorije obližnje zgrade.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložilo je da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao pobjeći te zbog opasnosti da ne počini isto ili teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku) što je vijeće suda 16. srpnja u cijelosti usvojilo – navodi se u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba