U Varaždinu održana završna konferencija projekta "Užina za sve II"

“Ponosni smo na to što Županija, na iznos od milijun kuna, daje još preko dva milijuna kuna svojih sredstava kako bi sva djeca imala prehranu u školama”

Objavljeno: 15.07.2020. zagorjeinternational

Varaždinska županija je sredinom prosinca prošle godine s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala ugovor o dodjeli 999.081 kune bespovratnih sredstava za projekt “Užina za sve II”, za školsku godinu 2019./2020.

994 djece

Svrha i cilj projekta bio je osigurati kvalitetnu i redovitu školsku prehranu djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i iz državnog proračuna. Projektom je bilo obuhvaćeno 994 djece, polaznika 32 osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a koje su ujedno i partneri na projektu.
U Županijskoj palači u Varaždinu održana je završna konferencija projekta, kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, kao i ravnatelji škola koje sudjeluju u ovome projektu.

Socijalni standard

– Ovo je jedan vrijedan i zahvalan projekt, ne treba naglašavati koliko je učenicima važna prehrana u školi. Što se tiče naše Županije, želim s ponosom naglasiti kako mi financiramo prehranu za još 2444 učenika koji nisu ušli u EU projekt i to s više od dva milijuna kuna. Dakle, Županija na iznos od milijun kuna daje još preko dva milijuna kuna kako bi sva djeca imala prehranu u školama i kako ne bismo imali potencijalno gladnih učenika. Financiranje radimo prema sve tri osnove primatelja dječjeg doplatka, a time snažno pokazujemo koliko držimo do visokih socijalnih standarda – naglasio je zamjenik župana Paljak, a nakon njegovih pozdravnih riječi, Andreja Holi iz Agencije za razvoj Varaždinske županije održala je prezentaciju o samom projektu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba