DODIJELJENA ŽUPANIJSKA PRIZNANJA OVOGODIŠNJIM DOBITNICIMA: Plaketu za životno djelo dobio Žarko Miholić, za ukupni ratni put

MIHOLIĆ: “Ovo je priznanje svim mojim kolegama koji su zajedno sa mnom proveli dio rata u 103. brigadi”

Objavljeno: 15.07.2020. admin

Na 22. sjednici Županijske skupštine, održanoj, zbog epidemije COVID-a 19, u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, uručena su županijska priznanja ovogodišnjim dobitnicima. Podsjetimo, odluka o dobitnicima priznanja donesena je na elektronskoj sjednici Županijske skupštine 6. travnja, a zbog epidemije koronavirusa, ona nisu mogla biti dodijeljena povodom proslave Dana županije 23. travnja, kako je to uobičajeno.

U godini obilježavanja 25. obljetnice Vojno – redarstvene operacije Oluja, Plaketa KZŽ za životno djelo dodijeljena je Žarku Miholiću za ukupni ratni put, a posebno kao zapovjedniku 103. brigade Hrvatske vojske, ujedno i domicilno najbrojnije postrojbe s područja KZŽ u Domovinskom ratu.

Doprinos županiji

– Svi smo mi mali, veliki ljudi koji smo kroz svoj život dali doprinos u obliku djelovanja kroz razne oblike civilnog društva i druge razne doprinose – rekao je Miholić i istaknuo da su svi dobitnici Plaketa KZŽ dokazali da su najbolji u onome čemu su se posvetili, a to je pokazala i vidljivost ne samo na razini sredina u kojima žive i rade, već i kroz Krapinsko – zagorsku županiju i šire.

– Nekada pod šljemom, a sada dobivamo priznanja pod zaštitnim maskama. Ja ovo ne doživljavam kao posebno priznanje sebi, nego smatram da je to priznanje ne samo Krapinsko – zagorskoj županiji i njezinom doprinosu Domovinskom ratu, već i priznanje svim mojim kolegama koji su zajedno sa mnom proveli taj dio rata dok sam bio u 103. brigadi. Ljudima koji su dali svoje zdravlje, dio tijela, a posebno imamo obavezu prema onima koji nas gledaju odozgo i koji su dali najviše što su imali, a to je svoj život. Hvala i neka nam živi naša Hrvatska – zahvalio je Žarko Miholić.

Župan Željko Kolar zahvalio je i čestitao svima nagrađenima.

– Ako želite činiti dobro, možete činiti dobro, a uspjeh, kao što i vidimo danas, može doći i s 15 godina i sa 70 godina. Sami odlučujemo o tome koliki doprinos ćemo dati u razvoju svoje sredine i tome nema granica. Itekako se možemo nositi s najboljima, a najbitnije je imati iste preduvjete za uspjeh i napredak – zaključio je župan i istaknuo veličinu Žarka Miholića kao čovjeka.

– S većinom vas sam imao osobni kontakt kroz programe ili poslove koje ste provodili i svima vam čestitam na izuzetnoj korektnoj suradnji, no posebno čestitam svom velikom prijatelju, pukovniku Žarku Miholiću, kojeg ja zovem general, jer za sve ono što je čovjek napravio u životu, ne samo u ratu, nego općenito, trebao bi imati čin generala i to onaj s nekoliko zvjezdica – rekao je Kolar.

Brojni dobitnici

Plaketu KZŽ za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu dobili su Puhački orkestar DVD-a Špičkovina te Društvo “Naša djeca” Zabok za projekt “Zdravo i fino”.
Plaketa KZŽ za iznimno postignuće u protekloj godini pripala je Trgovačkom društvu “Valoviti papir Dunapack d.o.o.” te Rajku Furešu, dok su Povelje KZŽ dodijeljene KUD-u “Matija Gubec” Gornja Stubica, Sanji Čaćko, Muzeju krapinskih neandertalaca, Zagorje boysima, Udruzi uzgajatelja malih životinja “Zagorje”, Đini Sinkoviću, Dragutinu Ulami, DVD-u Kumrovec, Željku Odaku, Marku Štefaneku, Stjepanu Jakoviću, Povijesnoj postrojbi “Kostelska pištola – Keglevićeva straža” Kostel, Termama Tuhelj d.o.o., Barici Zrinščak, Stjepanu Boseku, Jasni Zubić, KUD-u “Ilirci”, Robertu Mikši i Vladimiru Matejašu.  (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba