U Pregradi promovirana četvrta generacija prvostupnica i prvostupnika sestrinstva

“Ostanite nam u Zagorju, ostanite nam u Hrvatskoj i neka vas na vašem putu vodi ljudskost i toplina”

Objavljeno: 14.07.2020. zagorjeinternational

Ispred Srednje škole Pregrada u ponedjeljak je održana promocija četvrte generacije prvostupnika i prvostupnica sestrinstva na dislociranom studiju Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.
Studente su promovirali Ivan Miloloža, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i razvoj, Rajko Fureš, voditelj studija u Pregradi i Štefica Mikšić, predsjednica katedre za sestrinstvo i palijativnu medicinu. Promociju je vodila magistra sestrinstva Ivana Jedvaj.

Zdravstvene ustanove

Svečanoj promociji prvostupnica i prvostupnika, kojih je ove godine bilo ukupno 60, a 46 ih je prisustvovalo promociji, nazočili su zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji su prvostupnicima uputili čestitke te im poželjeli puno uspjeha u privatnom i profesionalnom životu.

Petek je rekla kako Krapinsko – zagorska županija površinom nije velika, ali da na relativno malom prostoru ima velik broj zdravstvenih ustanova – jednu opću bolnicu, dvije specijalne bolnice, tri privatne klinike i još niz manjih ustanova iz sfere socijalne skrbi koje imaju potrebe za medicinskim osobljem.

Mladi i kompetentni

– Vi ste mladi, kompetentni i zasigurno s puno ljubavi i entuzijazma pristupate svom poslu. Ono što bih vam željela danas poručiti, jest da osim ljubavi, koje zasigurno imate za svoj posao, znanja koje ste stekli, svakako vas neka cijelo vrijeme na vašem profesionalnom putu vodi ljudskost i toplina prema vašim pacijentima jer, iz nedavnog vlastitog iskustva, mogu reći da jedna topla riječ ili rečenica može mnogo toga poboljšati u zdravlju svakog pacijenta. Nikada nemojte zaboraviti ostati naprosto i jednostavno ljudi. Želim vam svako dobro u vašem profesionalnom i privatnom životu, ostanite nam u Zagorju, ostanite nam u Hrvatskoj i čestitke svima – rekla je Petek.
Štefica Mikšić je pročitala tekst Zakletve medicinskih sestara, a uslijedio je govor zahvale predstavnice studenata. Članovi obitelji i promovirani studenti iskazali su zahvale profesorima i istaknuli zadovoljstvo održanom promocijom, koja je pripremljena i realizirana uz uvažene epidemiološke preporuke. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba