Nastavak uspješnog projekta "KISS"

Kroz verificirane programe, educirano 13 vizažista

Objavljeno: 14.07.2020. zagorjeinternational

U sklopu projekta “KISS – Kreativne industrije, samozapošljavanje i samopouzdanje”, koji provodi Društvo multiple skleroze KZŽ s partnerima, Krapinsko – zagorskom županijom i Mrežom udruga Zagor, nakon uspješno provedene prve verificirane edukacije za vizažiste početkom ove godine, tijekom srpnja završio je i drugi ciklus edukacija.

Engleski jezik

Ukupno 13 osoba kroz verificirane programe za vizažiste educiralo se o osnovama profesionalnog ponašanja, komunikaciji i odnosu s klijentima, profesionalnim mogućnostima make up-a, osnovama make up-a, tipu i stanju kože, njezi kože, oblikovanju i korekciji obrva, a kroz praktični dio učili su izraditi različite stilove make up-a. Verificirani programi provedeni su u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih Adrianus iz Zagreba, a vodila ih je Mladenka Sarajlić.
Uz vizažiste, završio je i verificirani program engleskog jezika, razina A1. Edukacija je provedena u suradnji s Algebrom, a ovu razinu uspješno je završilo 10 osoba.

Web dizajn

Osim navedenih verificiranih programa, u tijeku su i drugi programi, poput programa web dizajna koji se provodi u suradnji sa Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok te engleski jezik B1 razine, također u suradnji s Algebrom. Sudjelovanje za sve polaznike je besplatno te im je uz to osiguran i povrat troškova prijevoza na nastavu.
Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je nezaposlenim mladim osobama i nezaposlenim osobama s invaliditetom, bez obzira na to jesu li prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje, a imaju želju naučiti više o kulturnim i kreativnim industrijama kao pokretaču gospodarstava i (samo)zapošljavanja te se pritom dodatno educirati. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter