Stožer civilne zaštite grada Karlovca skoro otkazao utrku

“KARLOVAČKI CENER”: Krapinski TK “Maraton” osvojio prvo mjesto u kategoriji muško – ženskih štafeta

Objavljeno: 14.07.2020. zagorjeinternational

Iako se dva sata prije zakazanog starta “Karlovačkog cenera”, Stožer civilne zaštite grada Karlovca oglasio s preporukom da se utrka otkaže zbog porasta oboljelih od COVID-a 19, utrka je održana, a Trkački klub Maraton Krapina u utrci štafeta na dionici od 10 kilometara, postigao je hvalevrijedan rezultat, ostvarivši 10. mjesto u ukupnoj konkurenciji 28 štafetnih timova i prvo mjesto u konkurenciji 10 štafetnih timova u kategoriji muško – ženskih štafeta.

Elitna utrka

Tim TK “Maraton” Krapina nastupio je u sastavu Iva Hršak, Jakov Friščić i Krunoslav Grah. U glavnoj utrci nastupio je Miljenko Hmelina, koji je u konkurenciji 371 natjecatelja, s vremenom od 46 minuta i 16 sekundi, zauzeo 128. poziciju.
Na utrci su pobijedili Slovenka Anja Fink (0:37:54) iz Atletskog kluba Krka i Bruno Škrinjar (0:33:59) iz Maraton kluba Velika Gorica. U elitnoj utrci koja se održava u sklopu “Karlovačkog cenera”, u utrci u kojoj mogu nastupiti svi oni koji dionicu od deset kilometara svladaju ispod 40 minuta, nitko od krapinskih predstavnika nije nastupio, a pobijedili su Matea Parlov Koštro (0:33:57) iz AK “Svetice” i Nijemac Sebastian Hendel (0:30:13).

Nema razloga

Kako prenosi Jutarnji list, direktor utrke Robert Franjković rekao je da nema razloga da se utrka otkazuje jer su sve pripreme odradili po protuepidemijskim uvjetima.

– Imamo sve dozvole i svi su trkači o svemu upoznati, tako da će sve proći u najboljem redu. Kako da je otkažemo pred sam početak, i zašto? – pitao se Franjković. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba