Na zagorskim prometnicama tijekom vikenda osam prometnih nesreća

Najveća izmjerena brzina 196 kilometara na sat, rekorder “napuhao” 2,19 promila

Objavljeno: 13.07.2020. JJ

Prošlog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirana su četiri kaznena djela, osam prometnih nesreća i dva prekršaja. Evidentirano je jedno kazneno djelo teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo krađe.

Teško ozlijeđen

Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Krapini, zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika, u Stubičkim Toplicama, zbog nezaustavljanja vozila pred prijelazom ceste preko željezničke pruge, zatim u Slivonja Jarku i Krapini, zbog nepropisne radnje vozilom, u Gornjem Maclju, zbog nekretanja vozila sredinom obilježene prometne trake te u Zaboku, uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika. U toj prometnoj nesreći vozaču je izmjereno 2,19 promila alkohola u organizmu.
U prometnoj nesreći u Oroslavju koja se dogodila uslijed neprilagođene brzine, vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,84 promila alkohola u organizmu i zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Zlataru zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, vozač koji je vozilom upravljao sa 3,30 promila alkohola u organizmu zadobio lakše tjelesne ozljede.

Požar čađe

Dogodio se i jedan manji požar čađe u dimnjaku obiteljske kuće u Trgovišću, u kojem, na sreću, nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Marija Bistrica i DVD-a Trgovišće.
Od petka do nedjelje na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, proveden je i pojačani nadzor u prometu, u sklopu kojeg je utvrđeno ukupno 97 prometnih prekršaja, od čega je bilo 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 21 ostali prekršaj u prometu.
Najveća očitana brzina kretanja vozila iznosila je 196 kilometara na sat, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod vozača 2,19 promila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba