Hvalevrijedna akcije Udruge "Djedovina" iz Svetog Križa Začretja

Donirali 200-tinjak knjiga maloj biblioteci SBKT-a, kako bi pacijentima uljepšali dane provedene u bolnici

Objavljeno: 13.07.2020. zagorjeinternational

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, ograničene su uobičajene i planirane aktivnosti raznih udruga. Usprkos tome, Udruga “Djedovina” iz Svetog Križa Začretja, koja se bavi očuvanjem baštine i promicanjem kulture življenja, pomoću knjiga pronašla je način kako da nastave s aktivnim djelovanjem.
Naime, u okviru svojih aktivnosti, Udruga ima i “Mali antikvarijat”, u kojem raspolaže s velikim brojem knjiga koje obično daruje posjetiteljima na svojim književnim večerima i tribinama. Kako takvih druženja za sada nema, dopredsjednica udruge dr. Nada Jačmenica odlučila je povezati “Djedovinu” s pacijentima u svojoj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
Naime, članovi udruge su s dvjestotinjak knjiga ispunili police male biblioteke u prostoru bolnice i te knjige pacijenti mogu za svojega boravka u bolnici posuditi i čitati, a ako žele, mogu ih i zadržati te ponijeti kući.

– Za ovu su akciju pacijenti pokazali znatan interes i ubrzo pronašli zanimljivo štivo koje će im ugodno i korisno ispuniti duge bolesničke dane – otkrivaju iz Udruge. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter