Počela provedba projekta vrijednog preko 3,4 milijuna kuna

Stara zgrada žandarmerije u Donjoj Stubici pretvorit će se u turističko – informativni centar

Objavljeno: 12.07.2020. admin

Počeli su radovi na rekonstrukciji stare zgrade žandarmerije u Donjoj Stubici, koja će postati turističko – informativni centar.

Bespovratna sredstva

Ugovor je vrijedan 3.470.000 kuna, a izvođač radova je donjostubička tvrtka Vodolim Brundula. Rok za završetak radova je devet mjeseci, odnosno, travanj iduće godine. Za tu su investiciju Gradu odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 3.267.000 kuna, preko mjere 7.4.1., Operacije “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Energetska obnova

Prema riječima gradonačelnika Nikole Gospočića, idući tjedan, ne bude li žalbi, slijedi potpisivanje ugovora i za energetsku obnovu Društvenog doma Grabrina. Radovi su vrijedni preko 700 tisuća kuna. U tijeku su i natječaji za obnovu društvenih domova Gornji Matenci i Gornji Hruševec, a radovi bi trebali krenuti na jesen. Vrijednost radova na svakom domu iznosi po milijun kuna. Krajem sljedećeg tjedna istječe i rok za žalbu za asfaltiranje devet dionica nerazvrstanih cesta, a gradonačelnik se nada da će u kolovozu krenuti radovi koji bi u tom slučaju na jesen trebali biti i gotovi. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba