Ovog četvrtka u Krapini gostuje Muzej odbačenih predmeta

Do 17 sati građani će donositi predmete koje više ne trebaju, a već od 20 sati moći će ih vidjeti na izložbi i ponijeti kući što god žele

Objavljeno: 12.07.2020. zagorjeinternational

U sklopu “Ljeta u Krapini”, u četvrtak će u dvorištu Galerije grada Krapine biti postavljen privremeni postav “Muzeja odbačenih predmeta”. Radi se o zanimljivom interdisciplinarnom projektu velikogoričkog Obrta Plartforma i Udruge Trećeprostor iz Zagreba, koji, uz Krapinu, gostuje i u Kninu i Zlarinu. Autorice Irena Boćkai i Ana Katulić kroz ovaj projekt nastoje povezati kulturu i umjetnost s područjima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija.

Nova vrijednost

Riječ je o virtualnom muzeju onih predmeta koji su za pojedinca izgubile vrijednost, a autorice im kroz umjetnost i izvedbu pokušavaju dati novu vrijednost. Muzej funkcionira prvo kao ured za zaprimanje odbačenih stvari, odnosno, stvari koje pojedinci više ne žele u svom životu. Predmeti će se u Krapini zaprimati 16. srpnja od 10 do 17 sati, a potom će im autorice pokušati “udahnuti novi život” kroz izložbu i performans. Poanta je u tome da gledatelji mogu uzeti bilo koji od izloženih predmeta i odnijeti ga kući, da im daju novu vrijednost i tako pomognu u koncepciji “zero waste” (0 otpada) i održivom razvoju.

Ministarstvo kulture

Iz Pučkog otvorenog učilišta pozivaju sve zainteresirane da se uključe ili donacijom predmeta koje više ne trebaju ili da prisustvuju izložbi odbačenih predmeta i performansu u 20 sati u dvorištu Galerije. Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture, u sklopu programa Razvoja publike u kulturi. Predmeti će biti objavljeni i u virtualnom Muzeju, na www.mop.show, gdje već sada možete pogledati neke od predmeta koji još uvijek traže svoje vlasnike.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba