U sklopu projekta "Aglomeracija Zabok - Zlatar", vrijednog gotovo 600 milijuna kuna

U Maču će se izgraditi kanalizacijska mreža vrijedna 15,6 milijuna kuna, duljine 7,5 kilometara

Objavljeno: 11.07.2020. JJ

U prostorijama Općine Mače održan je radni sastanak predstavnika Općine s direktorom Zagorskog vodovoda Marijem Mihovilićem i predstavnicima izvođača radova iz tvrtki CGP iz Novog Mesta iz Slovenije, kao nositeljem projekta, tvrtkom Riko d.o.o. Ljubljana te tvrtkom Niskogradnja Hren iz Donje Stubice, vezano uz radove na izgradnji kanalizacijske mreže vrijednih 15,6 milijuna kuna, duljine obuhvata 7,5 kilometara s tri crpne stanice i jednim preljevom na području općine Mače.

EU sredstva

Predmetni radovi odvijaju se u sklopu velikog projekta Aglomeracija Zabok – Zlatar, ukupne vrijednosti 598,1 milijuna kuna, kojim će se unaprijediti sustav odvodnje izgradnjom sustava odvodnje ukupne duljine 171,8 kilometara, izgradnjom dvaju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda (PPOV Oroslavje i PPOV Zlatar Bistrica), postrojenja za solarno sušenje mulja te rekonstrukcijom glavnog kolektora Gornja Stubica – Oroslavje. Projekt obuhvaća područje gradova Zabok, Oroslavje, Donja Stubica, Zlatar te općine Bedekovčina, Veliko Trgovišće, Sveti Križ Začretje, Mače, Gornja Stubica, Stubičke Toplice, Zlatar Bistrica, Marija Bistrica, Konjščina i Lobor.
Od ukupnog izosa ulaganja, 67 posto sredstava za predmetni projekt financirat će se iz potpore Europske unije – Kohezijskog fonda, dok će preostali dio od 33 posto biti raspodijeljen između Zagorskog vodovoda, Hrvatskih voda te Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Dinamika radova

Ugovor o partnerstvu na projektu između Zagorskog vodovoda i Općine Mače kao jednog od partnera na projektu, potpisan je u lipnju 2018. godine. Između Općine, Zagorskog vodovoda i predstavnika izvođača dogovorena je daljnja dinamika i redoslijed izvođenja radova, čiji je rok završetka sredina 2023. godine. O početku radova mještani će biti obaviješteni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba