POSTIGNUT DOGOVOR: U novom sazivu Hrvatskog sabora HSLS i Reformisti će osnovati klub zastupnika

“Onemogućit ćemo ‘žetončiće’ i biti brana svim usko stranačkim interesima, ucjenama i ultimatumima”

Objavljeno: 11.07.2020. JJ

Na konferenciji za medije održanoj ispred Hrvatskog sabora, predsjednici Hrvatske socijalno – liberalne stranke i Narodne stranke – Reformisti, Dario Hrebak i Radimir Čačić, najavili su osnivanje zajedničkog kluba zastupnika u 10. sazivu Hrvatskog sabora – Kluba zastupnika HSLS-a i Reformista. Čačić je pojasnio ključne razloge formiranja ovog liberalnog kluba zastupnika u Hrvatskom saboru.

Interes građana

– Naša je zajednička politička pozicija građansko – liberalni centar. Ovo je trenutak u kojem osjećamo potrebu da za sljedeće četiri godine potpuno definiramo okvir rada Vlade RH kao Vlade najviših europskih političkih i civilizacijskih standarda, Vlade centra u kojoj je onemogućen bilo kakav utjecaj radikalnih političkih opcija u svim segmentima djelovanja društva – rekao je predsjednik Reformista.
Hrebak je pak istaknuo važnost parlamentarne pozicije obiju stranaka i zajednički stav da interes građana Hrvatske treba biti ispred bilo kakvog stranačkog ili parcijalnog interesa.

Mir i stabilnost

– U sljedećem četverogodišnjem razdoblju samo tri kluba će činiti novu saborsku većinu – Klub HDZ-a, Klub zastupnika nacionalnih manjina i liberalni klub unutar vladajuće manjine, a to je Klub HSLS-a i Reformista. Uloga našeg kluba je omogućiti novoj Vladi mir i stabilnost, da može provoditi sve potrebne reforme i nastaviti raditi dalje. Mi ćemo biti brana svim usko stranačkim interesima, ucjenama i ultimatumima, onemogućiti “žetončiće” i dati podršku Vladi da se uhvati u koštac sa svim izazovima koji nas očekuju najesen. Očekujemo poštivanje izbornog legitimiteta i zrelost političkih aktera, a sve drugo je put u krivom smjeru – istaknuo je Hrebak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter