Nema straha za budućnost novinarstva u Zagorju

ČESTITAMO! “Tabula nova” zabočkog Šudiga i “Zlatarske iskrice” najbolji su školski listovi u Hrvatskoj

Objavljeno: 10.07.2020. zagorjeinternational

“Tabula nova”, digitalni školski list zabočke Škole za umjetnosti, dizajn, grafiku i odjeću, najbolje je web izdanje u digitalnoj konkurenciji srednjih škola, odlučio je to osmeročlani žiri sastavljen od urednika, novinara i grafičara “Jutarnjeg lista”. Podsjetimo, već treću godinu zaredom, “Tabula nova” je na natječaju Jutarnjeg lista “Biramo najbolji školski list”, osvojila prvo mjesto u kategoriji digitalnih listova srednjih škola.

Uvjerljivo najbolji

– U nadmetanju srednjih škola opet je iznad svih bio digitalni list “Tabula nova”, čiji je sadržaj i ove godine na puno višoj razini od ostatka konkurencije – istaknuo je član žirija i zamjenik urednika portala Jutarnji.hr Dražen Arapović.
Glavni urednik digitalnog lista je učenik završnog razreda web dizajna Vito Vidović, a ove godine u radu digitalne redakcije istaknuli su se i učenici Lovro Dolovčak i Mario Jerković Vettoretti iz 3. WD, Lucija Seljan iz 4. WD te Doris Tkalčević iz 4. MT razreda.
– Vrlo sam sretan i ponosan što je naš digitalni školski list treću godinu zaredom dobio prvu nagradu “Jutarnjeg lista”. To je potvrda za naš trud i rad koji smo uložili tijekom ove školske godine, koja je predstavljala mnoge prepreke za sve nas. Ovim putem bih želio zahvaliti svima koji su surađivali u izradi digitalnog lista – istaknuo je glavni urednik Vito, kojem ovo nije prva nagrada jer je prošlo ljeto sa svojom novinskom fotografijom bio finalist na međunarodnom natječaju “Skills in Action”, kojeg provodi organizacija UNESCO-UNEVOC.

Digitalna redakcija

Ovu uspješnu aktivnost i digitalnu redakciju, od pokretanja digitalnog izdanja u prosincu 2017. godine, vodi njihov mentor Krešimir Varga, nastavnik stručnih predmeta.
– Ove godine, unatoč štrajku i nastavi na daljinu, uspjeli smo pokrenuti i novu rubriku koja pod nazivom “Medijateka” okuplja radijske emisije, videozapise, interaktivni digitalni sadržaj te školski newsletter. Glavni urednik Vito ove je godine u školski portal uložio jako puno truda i vremena. Bilo je dana kada smo proveli cijeli dan u školi kako bismo sve stigli posložiti i objaviti, a u istom ritmu pokušali smo nastaviti i kroz nastavu na daljinu, kako bismo što bolje informirali naše čitatelje. Uz samostalnu digitalnu produkciju, svakako valja istaknuti doprinos svih naših vrijednih suradnika – učenika i nastavnika, pogotovo školskih radio entuzijasta predvođenih Monikom Šoštarić za radijsku produkciju te lektorice Lahorke Jurinić. Hvala “Jutarnjem listu” što već treću godinu prepoznaje i podržava naš rad u promoviranju školskog digitalnog novinarstva – zaključio je nastavnik Varga.

Na istom natječaju, mlađi kolege iz zlatarske OŠ Ante Kovačića, predvođeni školskim knjižničarom Denisom Vincekom, osvojili su ove godine sa školskim listom “Zlatarske iskrice” prvo mjesto u tiskanoj i digitalnoj konkurenciji osnovnih škola, dok je u konkurenciji srednjoškolskih tiskanih listova najbolji časopis “Kult” – glasilo omladine Prve riječke hrvatske gimnazije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba